Start visumaanvraag
Indonesie e-VoA B213

Online Visa on Arrival voor Indonesië aanvragen (e-VoA B213)

Eenvoudig uw Visa on Arrival (e-VoA) voor Indonesië aanvragen in het Nederlands en betalen met iDeal of Creditcard? Vraag dan snel en eenvoudig uw visum voor Indonesië aan via VisumPlus met onderstaand formulier.

Met een e-VoA kunt u de lange rijen bij aankomst omzeilen. En snel langs immigratie checkpoints via de e-VoA balies. Alles zorgeloos vooraf geregeld!

Voor hulp bij het invullen van uw visumaanvraag kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@visumplus.nl.

Reist u met meerdere personen? Na het invullen van onderstaand formulier krijgt u, voor het afrekenen, de mogelijkheid een of meerdere aanvragen toe te voegen aan uw bestelling.


Indonesië e-VoA B213 aanvragen € 64,95

Verwachte datum van aankomst in Indonesië

Nationaliteit

Verblijfsgegevens in Indonesië
Van uw eerste verblijf

Type accommodatie 

Straat en huisnummer in Indonesië

Postcode in Indonesië

Reisgegevens

Hoe reist u naar Indonesië?

Vluchtnummer

Persoonsgegevens

Voornamen

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Aanvullende vereisten

Duidelijke kleurenscan van het paspoort (opengeslagen zodat de pagina met uw persoonsgegevens en pagina 2 volledig zichtbaar zijn). Het paspoort moet minimaal nog 7 maanden geldig zijn.

Duidelijke kleurenscan van een officiële kleuren pasfoto van 3.5 x 4.5 cm.

Bevestiging

Ik bevestig dat ik alle antwoorden naar waarheidsgetrouw heb ingevuld en dat VisumPlus deze informatie kan gebruiken voor mijn Indonesië e-VoA B213 visumaanvraag bij het ministerie van immigratie van Indonesië.

Ik ben mij ervan bewust dat het besluit tot 4 werkdagen kan duren, ongeacht eventuele dringende reisplannen. Hou hierbij rekening met het tijdverschil met Indonesië! Zodra uw e-VoA gereed is, ontvangt u deze per e-mail.

Ik bevestig dat ik akkoord ga met de algemene voorwaarden. Deze kunt u altijd inzien op onze website.

Indonesië
Indonesië

Visum nodig? | JaSinds 9 juni 2023 zijn er in Indonesië geen coronamaatregelen meer. Er is geen vaccinatie- en testplicht. Ook is er geen quarantaine meer.

Er zijn 3 mogelijkheden om een wel visum te verkrijgen voor Indonesië:

 • e-Visa B211A online aanvragen voor toerist of business. (60 dagen verblijf, tweemaal te verlengen met 60 dagen in Bali of Jakarta)
 • e-VoA B213 online aanvragen voor toerist of business. (30 dagen verblijf, eenmaal te verlengen met 30 dagen)
 • Visa on Arrival voor toeristisch bezoek.  (klik hier voor alle details over Visa on Arrival voor 30 dagen)

Zowel het e-VoA B213 als het e-Visa B211A kunnen wij volledig voor u verzorgen, het B211A e-visa incl. de Sponsor en garantiebrief. Alles zorgeloos in een keer geregeld!


Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 e-VoA B213Vanaf heden kan VisumPlus ook het e-VoA B213 voor zowel Toerisme als Business voor u verzorgen.

Met een e-VoA B213 (Visa on Arrival) mag u in heel Indonesië reizen. 

De e-VoA is vanaf de dag van afgifte 90 dagen geldig. Binnen de periode van 90 dagen moet u aankomen in Indonesië. Vanaf de dag van aankomst in Indonesië gaat de verblijfsduur van 30 dagen in. De e-VoA is in Indonesië eenmaal te verlengen met 30 dagen. (totaal 60 dagen verblijf)

De e-VoA B213 is er om de lange wachtrijen bij aankomst te verminderen. U kunt snel langs de immigratie via de speciale e-VoA balies.

Op dit moment kunt u aankomen in Indonesië met een e-VoA bij de volgende luchthavens:

 • Adisumarmo Airport, Surakarta, Central Java
 • Hang Nadim Airport, Batam, Riau Islands
 • Juanda Airport, Surabaya, East Java
 • Kualanamu Airport, Medan, North Sumatra
 • Minangkabau Airport, Padang, West Sumatra
 • Ngurah Rai Airport, Denpasar, Bali
 • Raja Haji Fisabilillah Airport, Tanjung Pinang, Riau Islands
 • Sam Ratulangi Airport, Manado, North Sulawesi
 • Soekarno Hatta Airport, Banten, DKI Jakarta
 • Sultan Aji Muhammad Sulaiman Airport, Balikpapan, East Kalimantan
 • Sultan Hasanuddin Airport, Makassar, South Sulawesi
 • Sultan Mahmud Badaruddin II Airport, Palembang, South Sumatra
 • Sultan Syarif Kasim II Airport, Pekanbaru, Riau
 • Syamsuddin Noor Airport, Banjarmasin, South Kalimantan
 • Yogyakarta Airport, Special Region of Yogyakarta
 • Zainuddin Abdul Majid Airport, Mataram, West Nusa Tenggara
 • Een overzicht van de havens en landsgrensovergangen kunt u hier inzien.


De eenvoudige aanvraag doet hier: Indonesië e-Visa aanvraag.e-Visa B211AVanaf heden kan VisumPlus ook het e-Visa B211A voor zowel Toerisme als Business voor u verzorgen.

Met een e-Visa mag u in heel Indonesië reizen. 

Het e-Visa is vanaf de dag van afgifte 90 dagen geldig. Binnen de periode van 90 dagen moet u aankomen in Indonesië. Vanaf de dag van aankomst in Indonesië gaat de verblijfsduur van 60 dagen in. Het e-Visa is in Indonesië tweemaal te verlengen met 60 dagen. (totaal 180 dagen verblijf) Verlengen kan in Bali of Jakarta.

Bij de aanvraag van het e-Visa verzorgen wij ook uw Sponsor en garantiebrief. Deze hoeft u niet zelf te verzorgen.

De eenvoudige aanvraag doet u hier: Indonesië e-Visa aanvraag.Vereiste documentenBij de aanvraag van de e-VoA B213 en het B211A e-Visa zijn de volgende documenten vereist:

Duidelijke scan van uw paspoort:

 • Duidelijke scan van de pagina met uw persoonsgegevens en de naastgelegen pagina
 • Geen gegevens afschermen of toevoegingen doen
 • Beide pagina's moeten volledig zichtbaar zijn incl. de randen
 • Het paspoort moet nog minimaal 7 maanden geldig zijn
 • Het bestand mag JPG of PDF formaat zijn en maximaal 2 MB

Officiële kleuren pasfoto:
 

 • Officiële kleuren pasfoto van 3.5 x 4.5 cm
 • Recht vooruit kijken, mond gesloten en een neutrale uitdrukking
 • Heldere egale achtergrond, beide oren zichtbaar
 • Het bestand mag JPG of PDF formaat zijn en maximaal 2 MB


Bij aankomst in Indonesië moet u beschikken over:

 • Boekingsbevestiging van uw accommodatie.
 • Retourticket Indonesië uit. (Vlucht Indonesië uit moet binnen 60 dagen na aankomst zijn. Wanneer u van plan bent om het visum te gaan verlengen en langer in Indonesië wil verblijven moet u hier ook aan voldoen. U kan er dan b.v. voor kiezen om een ticket te boeken die u kunt wijzigen of b.v. een goedkope ticket te kopen van Jakarta naar Singapore of Bangkok. Deze kosten vaak maar rond de 38 - 45 USD. Ook kunt u het met "tickets" voor 5 USD via deze website proberen.

Er is geen vaccinatieplicht en test-plicht meer. U kunt zorgeloos reizen naar Indonesië! 
Geldigheid & Verwerkingstijd


COVID-19 UPDATE:

De ambassade geeft momenteel geen visa uit.
De enige 3 opties om een visum te verkrijgen zijn: e-Visa via een sponsor in Indonesië e-VoA B213 of een Visa on Arrival. 

Het B211A e-Visa kunt u niet zelf bij de overheid van Indonesië aanvragen. Dit moet door een sponsor in Indonesië worden gedaan. Wanneer u uw e-Visa bij ons aanvraagt, verzorgen wij met onze partner in Indonesië de sponsorbrief, garantiebrief en de aanvraag van het e-Visa bij de immigratiedienst.
Onderstaande informatie betreft de normale visa via de ambassade, welke momenteel niet worden uitgegeven!

Kort verblijf van maximaal 30 dagen: met ingang van 9 juni 2015 is er bij een kort verblijf van maximaal 30 dagen voor Nederlanders geen visum meer vereist. ( klik hier voor een overzicht van alle nationaliteiten) De maximale verblijfsperiode van 30 dagen is eenmalig met 30 dagen te verlengen bij een kantoor van de immigratiedienst voor 35,- USD. Wanneer u een langere verblijfsperiode wenst of niet tussentijds wenst te verlengen moet u nog gewoon vooraf een visum aanvragen. Klik hier voor een overzicht van de voorwaarden.

Het toeristenvisum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaan in op de dag dat u Indonesië inreist. Het toeristenvisum is er alleen als single entry visum.

Het zakenvisum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen per inreis. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaat in op de dag dat Indonesië inreist. Het zakenvisum is er als single- en multiple entry visum (Multiple entry visum is geldig voor 1 jaar).

Het Sociaal Cultureel visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen, echter is dit visum eenvoudig te verlengen bij een lokaal kantoor van de immigratiedienst. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaat in op de dag dat Indonesië inreist. Het sociaal cultureel visum is single entry.

De verwerkingstijd bij de ambassade is 5 werkdagen.Ambassade / ConsulaatIndonesië, officieel de Republiek Indonesië (Indonesisch: Republik Indonesia), is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Andere landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren. De eilandstaat heeft een totale oppervlakte van 1.904.569 km². Met een populatie van 248.645.008 (2012) is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Indonesië is een republiek met een gekozen parlement en een president. De hoofdstad is Jakarta.


CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA