Start visumaanvraag


Hoe werkt het / FAQ 

Voorbereiding

Onderzoek of u voor uw reis een visum nodig heeft. Wanneer u een visum nodig heeft kunt u direct inventariseren welke documenten er nodig zijn voor uw visumaanvraag. Dit kunt u doen via de landeninformatie pagina of door direct te beginnen met de online aanvraag op de homepage. Met uitzondering van elektronische visa en de toeristenkaart voor Cuba is het noodzakelijk om uw originele paspoort mee te sturen.

 

Uw paspoort moet namelijk worden aangeboden aan de ambassade of het consulaat die daar vervolgens uw visumaanvraag mee verwerkt en de visumsticker in het paspoort plaatst.

 

Aanvragen

Als u volledig op de hoogte bent van alle voorwaarden die de ambassade stelt dan kunt u op onze website beginnen met de visumaanvraag. In veel gevallen zijn de aanvraagformulieren rechtstreeks van onze website te downloaden. In sommige gevallen dient u het formulier op de website van de immigratiedienst aan te maken, dan bieden wij u een handleiding aan.

 

In het online aanvraag gedeelte van onze website krijgt u bij stap 2 een overzicht van de totale kosten van uw aanvraag. Hierbij achteraf geen verassingen!

 

Zodra u het visum heeft aangevraagd en betaald, ontvangt u per email de bestelbevestiging incl. de factuur.

 

Documenten aanleveren

Wanneer u de documenten hebt verzameld en online de aanvraag hebt ingevoerd, kunt u uw documenten op de volgende manieren bij ons aanleveren:

    • Via de ophaalservice van onze koerier (selecteer ophalen en retour via AMP koerier als verzendmethode)
    • Per aangetekend post naar onze postbus
    • Op afspraak persoonlijk langsbrengen bij ons kantoor te Naaldwijk
    • Laten ophalen via onze directe same day koerier
    • U laat het door uw eigen vervoerder zoals DHL, FedEx, etc. langsbrengen (gebruik hiervoor ons bezoekadres)

 

 

Verwerking

Na ontvangst van uw documenten ontvangen controleren wij of deze aan de eisen van de ambassade voldoen. Indien er iets niet in orde is melden wij dit per e-mail.

 

Zodra het dossier naar ons idee compleet is, dienen wij uw aanvraag persoonlijk in bij de ambassade. In de tussentijd kunt u op onze website de status van uw aanvraag volgen.

 

Visum Gereed

Zodra uw visum gereed is halen wij uw paspoort met visum weer op bij de ambassade en retourneren wij deze aan u. In de meeste gevallen is dit per AMP Next Day levering. U ontvangt dan de trackingcode per e-mail zodat u uw zending kunt volgen en desgewenst het afleveradres, het tijdvlak en de leverdatum kunt aanpassen naar uw wensen.

 

Wanneer u eerder over uw paspoort dient te beschikken zijn er mogelijkheden via de directe same day koerier. Ook is het mogelijk om uw paspoort bij Schiphol voor u klaar te leggen. Zodat u niet onverwachts toch zonder paspoort en visum zit.


Meer veel gestelde vragen

Zie de uitgebreide informatie pagina voor antwoorden op veel gestelde vragen.

 

 

CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA