Start visumaanvraag

Hoe werkt het 

Voorbereiding

Onderzoek of u voor uw reis een visum nodig heeft. Wanneer u een visum nodig heeft kunt u direct inventariseren welke documenten er nodig zijn voor uw visumaanvraag. Dit kunt u doen via onze pagina landeninformatie of door direct te beginnen met de online aanvraag op onze homepage. Met uitzondering van elektronische visa en de toeristenkaart voor Cuba is het noodzakelijk om uw originele paspoort mee te sturen.

 

Uw paspoort moet namelijk worden aangeboden aan de ambassade of het consulaat die daar vervolgens uw visumaanvraag mee verwerkt.

 

Aanvragen

Als u volledig op de hoogte bent van alle voorwaarden die de ambassade stelt dan kunt uw op onze website beginnen met de visumaanvraag. In veel gevallen zijn de aanvraagformulieren rechtstreeks van onze website te downloaden. In sommige gevallen dient u het formulier op de website van de immigratiedienst aan te maken, dan bieden wij u een handleiding aan.

 

In het online aanvraag gedeelte van onze website krijgt u bij stap 2 een overzicht van de totale kosten van uw aanvraag. Hierbij achteraf geen verassingen!

 

Zodra u het visum heeft aangevraagd en betaald via onze website ontvangt u per email bestelbevestiging incl. de factuur.

 

Opsturen

Als u de documenten hebt verzameld en online de aanvraag hebt ingevoerd dan stuurt u alle documenten aangetekend naar ons postbus adres op.

 

Wanneer u de documenten per DHL, FedEx of andere koeriersdienst bij ons wenst af te leveren dan ons kantooradres gebruiken, evenals wanneer u de documenten persoonlijk wenst lang te brengen.

 

Heeft u een spoedaanvraag? Dan adviseren wij u onze Ophaalservice. Per koerier worden uw documenten de zelfde dag nog bij u afgehaald, deze service kunt u bestellen via de Ophaal service pagina.

 

Het is ook mogelijk om uw documenten persoonlijk bij ons op kantoor af te geven. Neem hiervoor contact met ons op, het kan namelijk wel eens voor komen dat al onze collega’s onderweg zijn naar de diverse ambassades en consulaten in Nederland en België.

 

Verwerking

Zodra VisumPlus uw documenten ontvangt controleren wij of deze aan de eisen van de ambassade voldoen. Indien er iets niet in orde is dan nemen wij telefonisch contact met u op of per e-mail.

 

Zodra het dossier naar ons idee compleet is dan dienen wij uw aanvraag persoonlijk in bij de ambassade. In de tussentijd kunt u op onze website de status van uw aanvraag volgen.

 

Visum Gereed

Zodra uw visum gereed is halen wij uw paspoort met visum weer op bij de ambassade en retourneren wij deze aan u. In de meeste gevallen is dit per aangetekende post via PostNL. U ontvangt dan de track en tracé code per e-mail zodat u uw zending kunt volgen.

 

Wanneer wij vermoeden dat via aangetekende post uw deadline mogelijk mogelijk in gevaar komt nemen wij contact met u om een andere verzendwijze overeen te komen zodat u niet onverwachts toch zonder paspoort en visum zit.

 

 

CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: (0174) 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA