Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Ethiopië
Ethiopië

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Ethiopië kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Ethiopië en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd

Update - omdat het zakelijke e-visa zeer lastig te verkrijgen is, kunnen wij nog bij de ambassade in Brussel zakenvisum voor u aanvragen.

Met ingang van 2 juli 2018 geeft de ambassade in Brussel geen visa meer uit. Alle visa moeten vooraf online aangevraagd worden (e-Visa).

Aan de linkerzijde kunt u direct online uw aanvraag indienen. Met het e-Visa mag u alleen Ethiopië inreizen via Addis Ababa Bole International Airport.

Het Toeristenvisum is als single entry visum 30 of 90 dagen geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is tot het einde van het visum.

Het Conferentievisum is als single entry visum 30 of 90 dagen geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is tot het einde van het visum.

De verwerkingstijd van het e-Visa voor Ethiopië is maximaal 4 werkdagen.

De ambassade van Ethiopië is gevestigd in Brussel (België), in Nederland is geen consulaire vertegenwoordiging aanwezig.Ambassade / ConsulaatVereiste documenten


Na het invullen van het aanvraagformulier dient u de volgende documenten toe te voegen:

Officiële kleuren pasfoto:
 • Officiële kleurenpasfoto van 3.5 x 4.5 cm 
 • Recht vooruitkijken
 • Mond gesloten en een neutrale gezichtsuitdrukking
 • Egale heldere achtergrond
 • Indien brildragend; mag deze niet spiegelen
 • Het bestand moet JPEG of PDF formaat zijn
 • Het bestand mag maximaal 1 MB zijn
 • Een onjuiste pasfoto kan een rede tot afwijzing van het visum zijn

 Duidelijke scan van uw paspoort:


 • Duidelijke kleurenscan van de houderpagina van uw paspoort
 • Geen gegevens afschermen of toevoegingen doen als bv. "kopie"
 • Het moet een scan zijn, geen foto van uw paspoort
 • Het bestand moet JPEG of PDF formaat zijn
 • Het bestand mag maximaal 1 MB zijn
 • Een onjuiste scan kan een rede tot afwijzing van het visum zijn

Voor een conferentie e-Visa zijn aanvullendde volgende documenten vereist:
 • Officieel verzoek geschreven door het uitnodigende bedrijf en gericht aan de Main Department for Immigration and Nationality Affairs of Ethiopia.
 • Kopie van bedrijfslicentie (vernieuwd voor het fiscale jaar) van het uitnodigende bedrijf.
 • Kopie van het TIN-certificaat (vernieuwd voor het fiscale jaar) van het uitnodigende bedrijf.
 • Uitnodigingsbrief die in het kort beschrijft over de conferentie, begindatum, einddatum en locatie.
 • Het bestand mag maximaal 1 MB zijn en moet in JPEG of PDF formaat zijn
 • Een onjuiste scan kan een rede tot afwijzing van het visum zijn
VisumPlusZorgvuldig & Veilig
VisumPlus behandelt iedere aanvraag met grote zorgvuldigheid, bij vragen over uw aanvraag kunt u altijd contact met ons opnemen via de Contactpagina.
Alle ingevoerde persoonsgegevens bij VisumPlus worden verzonden via de beveiligde 128-bit SSL verbinding voor maximale veiligheid.

Service & Kosten
De VisumPlus Online Ethiopië e-Visa visum service kunt op elk gewenst moment gebruiken. Een Ethiopië e-Visa visum aanvraag via VisumPlus kost vanaf € 74,95. Dit servicetarief is inclusief de leges van de Ethiopische Immigratiedienst en de BTW.  

Disclaimer
VisumPlus is niet gerelateerd aan een overheidsinstelling. Indien u zelf, zonder onze servicekosten, uw e-Visa aanvraag bij de Ethiopische immigratiedienst wenst te doen, kunt u klikken op de volgende link. Door op deze link te klikken verlaat u onze website. Wanneer u uw visum voor Ethiopië elders aanvraagt, kunt u geen beroep doen op onze klantenservice!
Ethiopië, formeel de Federale Democratische Republiek Ethiopië, is een land in Oost-Afrika. Het grenst aan Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia, Zuid-Soedan en Soedan. Het land heeft 105.350.020 (2017) inwoners en de hoofdstad is het centraal gelegen Addis Abeba.


Ethiopië heeft een zeer jonge en explosief groeiende bevolking. De bevolking groeide van 33,5 miljoen in 1983 tot 105 miljoen in 2017, een gemiddelde groeivoet van 3,4% per jaar. Volgens het U.S census bureau zal Ethiopië 278 miljoen inwoners tellen in 2050, een verwachte gemiddelde groei van 3,0% per jaar.
 
Door de verbetering in de gezondheidszorg is de levensverwachting bij geboorte gestegen van 52 jaar in 2000 naar 65 jaar in 2016. Het sterftecijfer voor kinderen jonger dan 5 jaar is gedaald van 203 per duizend in 1990, naar 144 in 2000 om in 2016 op 58 uit te komen. Het gebruik van voorbehoedsmiddelen in is diezelfde periode ook gestegen met een daling van het vruchtbaarheidscijfer van 6,5 naar 4,2 in 2016 tot gevolg.

De grootste bevolkingsgroep zijn de Oromo's, zij maken ongeveer 40% van de bevolking van Ethiopië uit. De tweede grootste groep zijn de Amharen met een aandeel van ongeveer 25%. De Tigrinya maken minder dan 10% uit, maar zij hebben wel relatief veel belangrijke posities in de politiek en de economie.Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA