Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Oeganda
Oeganda

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Oeganda kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Oeganda en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het Single Entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 30 dagen. (voor toeristen moet dit het e-visa zijn)

Het Multiple Entry visum is 6 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 3 maanden.

De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer een week, spoed is niet mogelijk.

De ambassade van Oeganda is gevestigd in Brussel (België), in Nederland is geen consulaire vertegenwoordiging aanwezig.Oost Afrika visum


Het Oost Afrika visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. Binnen deze periode kunt u vrij rondreizen in Kenia, Oeganda & Rwanda.

De aanvraag van het Oost Afrika visum dient te gebeuren bij de ambassade van het land waar u als eerste aankomt tijdens uw reis.
Het visum is multiple entry zolang u binnen de drie deelnemende landen reist. Indien u een ander land bezoekt is het Oost Afrika visum vervallen. Dan kunt u beter vooraf losse visa voor de landen aanvragen.Elektronisch visum


Wanneer u als toerist reist voor een enkel bezoek, moet u een elektronisch visum aanvragen. (e-visa)

Deze is alleen geschikt voor toeristische reizen voor maximaal 30 dagen en single entry.

De verwerkingstijd voor het Oeganda e-visa is maximaal 4 werkdagen. Met een e-visa kunt u in Oeganda aankomen via de geselecteerde luchthavens en land grensovergangen.

Voor de aanvraag van het e-visa is tevens een scan van een kleurenpasfoto, de houderpagina van het paspoort en het vaccinatieboekje met gele koorts vaccinatie vereist. Let er op dat deze scans uitsneden moeten zijn. Dus niet een A4 pagina waarop de pasfoto of het paspoort staat.

Het Elektronische visum (e-visa) kunt u eenvoudig via onze website aanvragen:

Start Oeganda e-visa aanvraag


Ambassade / ConsulaatVisumPlusZorgvuldig & Veilig
VisumPlus behandeld iedere aanvraag met grote zorgvuldigheid, bij vragen over uw aanvraag kunt u altijd contact met ons opnemen via de Contactpagina
Alle ingevoerde persoonsgegevens bij VisumPlus worden verzonden via de beveiligde 128-bit SSL verbinding voor maximale veiligheid.

Service & Kosten
De VisumPlus Online Oeganda e-visa service kunt op elk gewenst moment gebruiken. Een e-visa aanvraag via VisumPlus kost € 74,95 . Dit servicetarief is inclusief de leges van de Immigratiedienst van oeganda en de BTW.

Disclaimer VisumPlus is niet gerelateerd aan een overheidsinstelling. Indien u zelf, zonder onze servicekosten, uw e-visa aanvraag bij de immigratiedienst wenst te doen, kunt u klikken op de volgende link. Door op deze link te klikken verlaat u onze website. Wanneer u uw visum voor Oeganda elders aanvraagt, kunt u geen beroep doen op onze klantenservice!
Oeganda of Uganda, officieel de Republiek Oeganda of de Republiek Uganda, is een land op de evenaar in Oost-Afrika dat - met de klok mee en vertrekkend vanuit het noorden - grenst aan Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania, Rwanda en Congo-Kinshasa

Oeganda is een republiek die staatkundig in 77 districten onderverdeeld is, verspreid over vier geografische regio's. Het land werd op 9 oktober 1962 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en het ontleent zijn naam aan het koninkrijk Boeganda, dat een deel van het zuiden van het land beslaat waaronder de hoofdstad Kampala. Naast Boeganda zijn er in Oeganda nog vier andere koninkrijken: Ankole, Bunyoro-Kitara, Busoga en Toro.
Het huidige staatshoofd is president Yoweri Kaguta Museveni.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: (0174) 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA