Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Centraal-Afrikaanse Rep
Centraal-Afrikaanse Rep

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Centraal-Afrikaanse Republiek kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Centraal-Afrikaanse Republiek en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het Single Entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 30 of 90 dagen.

Het Multiple Entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur per Entry is 30 of 90 dagen.

De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer een week, spoed is niet mogelijk.

De ambassade van Centraal-Afrikaanse Republiek is gevestigd in Brussel (België), in Nederland is geen consulaire vertegenwoordiging aanwezig.Visa on Arrival


Visa on arrival (visum bij aankomst) is mogelijk bij de grens, het visum bij aankomst is slechts geldig voor een verblijf van maximaal 7 dagen en kost ongeveer $ 80,-. VisumPlus adviseert u vooraf een visum aan te vragen, zodat u voor vertrek al de zekerheid heeft dat het visum u is toegekend Hiermee voorkomt u verrassingen bij de grens!Ambassade / Consulaat  • Ambassade Centraal-Afrikaanse Republiek
  • Boulevard Lambermont 416
  • 1030 Brussel België
  • E-mail: ambassade.rca.be@hotmail.com
  • Geen website beschikbaar
De Centraal-Afrikaanse Republiek, Centraal-Afrika of soms ook wel Centrafrika, is een land in het midden van Afrika en grenst aan Tsjaad, Soedan, Zuid-Soedan, Congo-Kinshasa, Congo-Brazzaville en Kameroen. Op 13 augustus 1960 werd de Centraal-Afrikaanse Republiek onafhankelijk van Frankrijk, nadat het twee jaar eerder autonoom was geworden. Meer dan dertig jaar lang werd het land geregeerd door presidenten die de macht met geweld in handen kregen, of hun macht ontleenden aan frauduleuze verkiezingen. De eerste democratische verkiezingen werden gehouden in 1993, waarna Ange-Félix Patassé president werd. Patassé werd echter in 2003 afgezet door generaal François Bozizé. Bozizé won de democratische verkiezingen in 2005 en is sindsdien president. De Centraal-Afrikaanse Republiek is een van de armste landen ter wereld.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek leven de Akapygmeeën.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA