Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Djibouti
Djibouti

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Djibouti kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Djibouti en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 3 maanden met een enkele inreis.

De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer 2 weken, spoed in is niet mogelijk.

De ambassade van Djibouti is gevestigd in Brussel (België), in Nederland is geen consulaire vertegenwoordiging aanwezig.Visa on Arrival


Per 1 december 2017 is het niet meer mogelijk een visum bij aankomst te verkrijgen. Wij kunnen het visum vooraf voor u verzorgen.Ambassade / Consulaat • Ambassade Djibouti
 • Avenue F.Roosevelt 204
 • 1050 Brussel België
 • Geen website beschikbaar  Djibouti, officieel de Republiek Djibouti, is een land gelegen in de Hoorn van Afrika. Het grenst aan Eritrea in het noorden, Ethiopië in het westen en zuiden, en Somalië in het zuidoosten. Verder grenst het aan de Rode Zee en de Golf van Aden. Jemen, dat op het Arabisch Schiereiland ligt, is slechts 20 kilometer van de kust van Djibouti verwijderd.

  Djibouti heeft een heel lange geschiedenis. De oude Egyptenaren dreven al handel met de mensen van Poent wat hoogstwaarschijnlijk het Eritrea, Djibouti en Noord-Somalië van nu is. De inheemse Somalische bevolking woonde al een lange tijd in hedendaagse Djibouti, later vestigden de Afar, een groep dat nauw verwant is met de Somaliers. Daarna kwamen Arabieren die tot op heden nog veel invloed hebben nagelaten.

  In de 19e eeuw stichtte Frankrijk een protectoraat in het gebied, dat Frans Somaliland heette. In 1967 werd deze naam gewijzigd in Afar- en Issaland (Territoire français des Afars et Issas). In 1977 werd dit zelfstandig onder de naam Djibouti. Een vredesakkoord in 2001 beëindigde de laatste fase van een tien jaar durende opstand door Afar-rebellen.

  Sinds de onafhankelijkheid wordt het staatje bestuurd door één familie. De huidige president (sinds 1999) is Ismaïl Omar Guelleh, een steunpilaar van de Verenigde Staten. Met de voormalige protector Frankrijk ligt er de nodige conflictstof, met name op het gebied van de mensenrechten. Een protestbeweging werd in februari 2011 de kop ingedrukt.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA