Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Kaapverdië
Kaapverdië

Visum nodig? | Ja


Het toeristenvisum voor Kaapverdië kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Kaapverdië en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het Single Entry visum is 6 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 90 dagen.

De verwerkingstijd bij het consulaat is 1 werkdag.

Reizigers van Kaapverdische origine, ongeacht de huidige nationaliteit, hebben geen visum nodig voor Kaapverdië. Let op, dit moet u bij aankomst wel kunnen aantonen. Dit geldt ook voor de echtgenoot/echtgenote en kinderen.

Alleen reizigers die vertrekken vanuit een land waar geen Kaapverdische diplomatieke vertegenwoordiging is kunnen bij wijze van uitzondering het visum bij aankomst op de luchthaven aanvragen. Let er op dat uw paspoort minimaal nog 1 dag langer geldig moet zijn dan het daadwerkelijke verblijf in Kaapverdië.

Alle reizigers wordt aangeraden in het bezit te zijn van een internationaal inentingsbewijs; indien via continentaal Afrika wordt gereisd is dit verplicht.30 dagen visumvrij reizen


Met ingang van 1 januari 2019 zijn houders van paspoorten van de landen van de Europese Unie inclusief het Verenigd Koninkrijk, en van Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen vrijgesteld van de verplichting een visum aan te vragen, onder de volgende voorwaarden:

U dient zich, tot uiterlijk 5 dagen voor vertrek, te registeren op het online platform www.ease.gov.cv met de volgende informatie:
  • gegevens van het paspoort
  • vluchtnummer en datum van aankomst
  • verblijfplaats in Cabo Verde
  • datum van vertrek

Bij de registratie dient u een luchthavenveiligheidsheffing (TSA) te voldoen ten bedrage van CVE 3.400$00 (€ 30,85). Bij aankomst in Cabo Verde dient u het bewijs van de registratie te tonen. Indien u een langer verblijf heeft moet u wel vooraf een visum aanvragen.
Ambassade / Consulaat


Ambassade Kaapverdië    Consulaat Kaapverdië
Avenue Jeanne 29   Baan 6
1050 Brussel België   3011 CB Rotterdam
emb.caboverde@skynet.be   www.conscv.nl
Kaapverdië of de Kaapverdische Eilanden (Portugees: Cabo Verde), officieel de Republiek Kaapverdië, is een land bestaande uit een eilandengroep voor de westkust van Afrika. De archipel heette vroeger Ilhas de Cabo Verde (Eilanden van de Groene Kaap) en is zo genoemd vanwege de ligging van de eilanden ten opzichte van de Kaap Verde (Groene Kaap), het westelijkste punt van het Afrikaanse vasteland in Senegal. De Nederlandse naam is daarvan een gedeeltelijke vertaling.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: (0174) 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA