Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Rusland
Rusland

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Rusland kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Rusland en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Toeristenvisum -  Single- of Double Entry wordt afgegeven voor de in de officiële uitnodiging vermelde verblijfsperiode. De maximale verblijfsduur is 30 dagen.

Zakenvisum - Single- of Double Entry wordt afgegeven voor de in de officiële uitnodiging vermelde verblijfsperiode. De maximale verblijfsduur is 30 of 90 dagen. (in een periode van 3 maanden)

Zakenvisum - Multiple Entry wordt afgegeven voor de in de officiële uitnodiging vermelde verblijfsperiode, maximale geldigheid is 6 of 12 maanden. De maximale verblijfsduur per inreis is 90 dagen (in een periode van 180 dagen). Alleen mogelijk wanneer u in de afgelopen 12 maanden als een eerder visum voor Rusland heeft gebruikt. Of wanneer u beschikt over een FMS of TELEX uitnodiging. (visa voor 2, 3 of 5 jaar hebben aanvullende vereisten)

Privévisum - Single- of Double Entry wordt afgegeven voor de in de officiële uitnodiging vermelde verblijfsperiode. De maximale verblijfsduur is 30 of 90 dagen.

Transitvisum - Single - of Double Entry wordt afgegeven bij reizen per vliegtuig voor maximaal 3 dagen en bij reizen per trein voor maximaal 10 dagen.

Chauffeursvisum - Single- of Double Entry wordt afgegeven voor de in de officiële uitnodiging vermelde verblijfsperiode. De maximale verblijfsduur is 30 of 90 dagen.

Chauffeursvisum - Multiple Entry wordt afgegeven voor de in de officiële uitnodiging vermelde verblijfsperiode, maximale geldigheid is 6 of 12 maanden. De maximale verblijfsduur per inreis is 90 dagen (in een periode van 180 dagen). Alleen mogelijk wanneer u in de afgelopen 12 maanden als een eerder visum voor Rusland heeft gebruikt en een vrachtbrief heeft met inreisstempels van het afgelopen jaar.

Persvisum - Single Entry wordt afgegeven voor de in de officiële uitnodiging vermelde verblijfsperiode. De maximale verblijfsduur is 30 dagen. Alleen mogelijk wanneer u in het bezit van een perskaart bent.

Studievisum - Single Entry wordt afgegeven voor de in de officiële FMS uitnodiging vermelde verblijfsperiode.


De verwerkingstijd bij de ambassade voor een Single- of Double Entry visum is ongeveer 7 kalenderdagen, spoed is in sommige gevallen mogelijk, alleen met instemming van de ambassade van Rusland. (Toeristenvisa zijn niet mogelijk met spoed!)

De verwerkingstijd bij de ambassade voor een Multiple Entry visum met een directe uitnodigingsbrief van een Russische organisatie is 10 kalenderdagen, spoed is niet mogelijk. Indien met een (digitale) FMS of Telex uitnodiging is de verwerkingstijd 7 kalenderdagen, spoed is niet mogelijk.

Wanneer de te bezoeken regio Tsjetsjenië of Dagestan is, is de verwerkingstijd minimaal 10 werkdagen.

De volgende nationaliteiten hebben een verwerkingstijd van 15 kalenderdagen. Spoed is niet mogelijk:
  • Australië
  • Ierland
  • Nieuw Zeeland
  • Verenigd Koninkrijk (UK)
  • Verenigde Staten (USA)

Let op, in drukke periodes kan de verwerkingstijd fors oplopen. Tevens dient u er altijd rekening mee te houden dat het consulaat het recht heeft een aanvraag procedure met een maand te verlengen zonder hier verdere uitleg over te geven.

Met ingang van 1 januari 2014 kunnen visumaanvragen niet meer direct bij de consulaire afdeling van de Russische ambassade worden aangeboden. Alle aanvragen lopen voortaan via het Russische visa center te Den Haag. Tevens worden en vanaf heden geen zelf ingevulde visumformulieren meer geaccepteerd. Alleen nog online ingevulde formulieren via visa.kdmid.ru (de handleiding vindt u bij de aanvraag).
Officiële uitnodiging Rusland


Voor een visumaanvraag voor Rusland is altijd een officiële uitnodiging vereist (Enige uitzondering: Transitvisum). Indien u deze niet heeft, kan VisumPlus deze voor u verzorgen. Wij kunnen alleen uitnodigingen verzorgen voor toeristen- en zakenvisa. Meer informatie vindt u hier.Ambassade / ConsulaatAmbassade Rusland           Russische visa center
Scheveningseweg 2    Parkstraat 99
2570 KT Den Haag    2514 JH Den Haag
netherlands.mid.ru   russiavisacentre.nl Rusland, officieel de Russische Federatie, is een land gedeeltelijk gelegen in Europa (Europees Rusland) en gedeeltelijk in Azië. Het ligt echter vanuit een politiek perspectief in Europa, omdat de belangrijkste delen ervan in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking hier woont. Moskou is de grootste stad, de hoofdstad en het economisch hart van Rusland. Ook zetelt de regering in Moskou.

Rusland telde bij de laatste volkstelling in 2010 ruim 1000 steden, variërend in grootte van 11,5 miljoen (Moskou) tot ongeveer 1.300 (Verchojansk) inwoners. Er waren toen twaalf steden met meer dan een miljoen inwoners. Op volgorde van grootte waren dit Moskou, Sint-Petersburg, Novosibirsk, Jekaterinenburg, Nizjni Novgorod, Samara, Omsk, Kazan, Tsjeljabinsk, Rostov aan de Don, Oefa en Wolgograd. Rusland telde toen 164 steden met meer dan 100.000 inwoners. Veelal vormen deze steden het bestuurlijk centrum van een van de meer dan 80 deelgebieden van Rusland. De grootste steden waarbij dit niet het geval was, waren Toljatti, Novokoeznetsk, Naberezjnye Tsjelny en Magnitogorsk.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA