Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Jordanië
Jordanië

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Jordanië kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Jordanië en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het toeristenvisum is verkrijgbaar als Single-, Double- en Multiple Entry visum. Het Single Entry visum is 2 maanden geldig, Double Entry visum is 3 maanden geldig en het Multiple Entry visum is 6 maanden geldig.

Het zakenvisum is verkrijgbaar als Single-, Double- en Multiple Entry visum. Het Single Entry visum is 2 maanden geldig, Double Entry visum is 3 maanden geldig en het Multiple Entry visum is 6 maanden geldig.

De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer twee werkdagen, spoed in 1 werkdag is niet mogelijk.

VIsa on arrival


Er bestaat een mogelijkheid om het visum voor Jordanië bij aankomt te kopen. U heeft geen zekerheid dat u het visum ook daadwerkelijk krijgt toegewezen. Het is dus raadzaam het visum vooraf in Nederland aan te vragen.

Om in aanmerking te komen voor een visum bij aankomst moet u over de volgende stukken beschikken:

  • Origineel Nederlands paspoort, minimaal nog 6 maanden geldig bij aankomst in Jordanië. Minimaal nog 2 lege naast elkaar gelegen visumpagina's.
  • Een recente officiële kleuren pasfoto.
  • Bewijs van voldoende financiële middelen.
  • Een geldig retour ticket of boekingsbevestiging.
  • Een visum bij aankomst kost v.a. 40 Jordaanse Dinar (JOD).

Reizigers die Jordanië inreizen via Jerusalem over de King Hussein brug, moeten over een voor vertrek afgegeven visum beschikken.

Ambassade / Consulaat


Ambassade Jordanië  
Badhuisweg 79  
2587 CD Den Haag  
www.jordanembassy.nl  
Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land in het Midden-Oosten. Jordanië is gelegen tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse Gebieden) in het westen, waar de rivier de Jordaan en de Dode Zee (een zoutmeer) de grens vormen. Verder is het land gelegen naast Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten. Het heeft in het zuiden via de Golf van Akaba toegang tot de Rode Zee. De hoofdstad is Amman.

Het land is lid van de Arabische Liga.

Jordanië onderhoudt goede betrekkingen met de landen van de Arabische Liga, maar ook met het Westen en met Israël.

Jordanië en Israël tekenden in 1994 een vredesverdrag. De Verenigde Staten steunen mede hierom de Jordaniërs en het land is een van grootste ontvangers van Amerikaanse hulp in het Midden-Oosten. De Jordaanse koning probeert zo veel mogelijk te bemiddelen in het regionale vredesoverleg.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA