Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

India
India

Visum nodig? | JaGaat u naar India voor een vakantie, familiebezoek of een zakenreis dan heeft u een visum nodig.

Sinds 15 augustus 2015 is het voor Nederlanders mogelijk een E-Tourist / E-Business visum aan te vragen. Het E-Tourist / E-Business visum vraagt u snel en eenvoudig aan via het formulier aan de linkerzijde van deze pagina. Het visum (E-Tourist / E-Business / E-Medical) ontvangt u binnen 1 a 4 werkdagen per e-mail.

Zonder een visum kunt u niet naar India reizen, vraag deze dus direct aan. VisumPlus biedt al jaren professionele visumservice. Ga voor zeker en kies de beste, voordeligste en snelste manier om een visum voor India aan te vragen!

Uw visumaanvraag voor India via VisumPlus betaalt u veilig, vertrouwd en snel met:
  iDEAL,  creditcards!


Start aan de linkerzijde direct uw India e-Visa visumaanvraag
 
Wat is een India e-Visa?Een India E-Tourist / E-Business visum is een elektronisch visum, ofwel een digitaal aangevraagd en uitgegeven visum. Het is een soort van een visum maar er wordt geen stempel of sticker in uw paspoort aangebracht.

Klik op het "plus" symbool om de verschillende nationaliteiten te bekijken waarvoor VisumPlus het India E-Tourist / E-Business / E-Medical visum kan verzorgen:
Staat uw nationaliteit niet in de lijst?

Dan komt u niet in aanmerking voor een India e-Visa visum en moet u een normaal visum aanvragen. Klik hier en selecteer een normaal toeristen- of zakenvisum.

Wanneer is het e-Visa voor India ingevoerd?

Op 15 augustus 2015 heeft de Indiase Immigratiedienst het "e-Visa" systeem ook voor Nederlanders beschikbaar gesteld.

Dit zeer gemakkelijke systeem vervangt de reguliere visumaanvraag via een van de VFS Global India kantoren. Dit scheelt u een hoop (wacht)tijd!

De officiële website van de Indiase Immigratiedienst vindt u hier.Belangrijke vereisten


Maximaal 2x per jaar Een India e-Visa visum kunt u maximaal 2x per kalenderjaar aanvragen.

365 dagen geldigheid Het e-Visa is 365 dagen vanaf de dag van uitgifte.

Uiterlijk 4 dagen voor vertrek Het e-Visa visum kan uiterlijk 4 dagen voor vertrek worden aangevraagd.

Paspoort geldigheid Het paspoort moet op moment van aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Doel van bezoek Het doel van het bezoek aan India moet zijn Vakantie, Zaken, familie / kennissen bezoek of een medische behandeling.

Maximaal 90 dagen Met een e-Visa visum kunt u maximaal 90 dagen in India verblijven, het is niet mogelijk dit lokaal te verlengen.

Multiple Entry Het E-Tourist en E-Business visum is geldig voor multiple entry (meerdere bezoeken) Het E-Medical visum is geldig voor 3 bezoeken (3x entry)

Gebruik opvolgende entrees Let op, de opvolgende entrees moeten plaatsvinden binnen de geldigheid die in uw paspoort zal worden gestempeld bij uw eerste aankomst in India.

Aankomst via luchthaven Met een e-Visa visum mag u India alleen via een van de volgende 28 luchthavens inreizen. Luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi & Vishakhapatnam.
Aankomst via haven Ook bij aankomst per boot in India via de volgende 5 havens mag u met een e-Visa visum inreizen: Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai of Chennai. Wanneer u op een andere wijze of via een andere plaats India inreist moet u een normaal visum aanvragen.

Bij aankomst op een van deze 28 luchthavens of 5 havens wordt uw biometrische data, zoals een vingerafdruk en irisscan, afgenomen door de douane.

Geldig retour ticket Bij aankomst in India moet u in het bezit zijn van een geldig retourticket of ticket naar een volgende bestemming. U moet India binnen 90 dagen weer verlaten.

Uitgesloten gebieden Met een e-Visa visum heeft u geen toegang tot de beschermde- en Cantonment Gebieden. (Meer informatie vindt u hier)

Voor uitgebreide informatie en antwoorden op veel gestelde vragen klikt u hier.Waar vind ik het Paspoortnr.?


Het paspoortnummer vindt u in de rechter bovenhoek, zie het zwarte kader:


Paspoort vereisten


Uw paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in India.

Let op, wanneer u een Diplomatiepaspoort, Reisdocument of Vluchtelingenpaspoort bezit komt u niet in aanmerking voor een India E-Tourist visum. U moet dan persoonlijk een normaal visum aanvragen bij een van de VFS Global India Kantoren. Dit kunnen wij helaas niet voor u verzorgen. Meer informatie over de VFS Global India kantoren vindt u hier.India e-Visa via VisumPlus

  

Geldigheid India e-Visa

     
 • Eenvoudige online aanvraag in het Nederlands, 24 uur per dag en 7 dagen per week.
 
 • Het India E-Tourist / E-Business visum is geschikt voor multiple entry. Het E-Medical visum is 3x entry. Het opvolgende bezoek moet binnen de gestempelde geldigheid plaatsvinden
 • Snelle digitale visum uitgifte binnen 2 tot 4 werkdagen via e-mail. (meestal al binnen 2 werkdagen)
 
 • Binnen de geldigheid van het visum moet u India inreizen via een van de 28 geselecteerde luchthavens of 5 havens.
 • Telefonische ondersteuning in het Nederlands. Uitgebreide hulp-pagina.
 
 • Vanaf de dag van aankomst is de maximale verblijfsduur 90 dagen.
 • Vele betaalmethoden: iDeal, Mastercard, Visa en American Express.
 
 • Het e-Visa visum is niet te verlengen.
 • Voor hulp bij uw aanvraag kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
 
 •  U kunt maximaal 2 maal per jaar een India e-Visa visum aanvragen.
Vereiste documenten


Na het invullen van het aanvraagformulier dient u de volgende documenten toe te voegen:

Officiële kleuren pasfoto:

 • Vierkante kleurenpasfoto van 5 x 5 cm (minimaal 350 x 350 pixels)
 • Recht vooruitkijken, beide oren zichtbaar
 • Mond gesloten en een neutrale gezichtsuitdrukking
 • Egale heldere achtergrond
 • Indien brildragend; mag deze niet spiegelen
 • Het bestand moet JPEG formaat zijn
 • Het bestand moet tussen 10 KB en 1 MB zijn
 • Een onjuiste pasfoto kan een rede tot afwijzing van het visum zijn

 Duidelijke scan van uw paspoort:


 • Duidelijke kleurenscan van de houderpagina van uw paspoort
 • Geen gegevens afschermen of toevoegingen doen als bv. "kopie"
 • Het moet een scan zijn, geen foto van uw paspoort
 • Het bestand moet PDF formaat zijn
 • Het bestand moet tussen 10 KB en 500 KB zijn
 • Een onjuiste scan kan een rede tot afwijzing van het visum zijn

Afhankelijk van het doel van de reis kunnen overige aanvullende documenten vereist zijn. Deze scans moeten aan de volgende eisen voldoen:
 • Het bestand moet PDF formaat zijn
 • Het bestand moet tussen 10 KB en 500 KB zijn
 • Een onjuiste scan kan een rede tot afwijzing van het visum zijn

Indien u geen documenten kunt scannen, is het mogelijk dit bij ons op kantoor te Naaldwijk te doen. Neem contact met ons op voor een afspraak. VisumPlusZorgvuldig & Veilig
VisumPlus behandelt iedere aanvraag met grote zorgvuldigheid, bij vragen over uw aanvraag kunt u altijd contact met ons opnemen via de Contactpagina.
Alle ingevoerde persoonsgegevens bij VisumPlus worden verzonden via de beveiligde 128-bit SSL verbinding voor maximale veiligheid.

Service & Kosten
De VisumPlus Online India e-Visa visum service kunt op elk gewenst moment gebruiken. Een e-Visa visum aanvraag via VisumPlus kost € 109,95. Dit servicetarief is inclusief de leges van de Indiase Immigratiedienst en de BTW.  (let op sommige nationaliteiten hebben een hoger tarief)DisclaimerVisumPlus is een commercieel visumbemiddelingsbureau met al ruim 8 jaar ervaring in het verzorgen van visa voor de meest uiteenlopende bestemmingen. VisumPlus is niet gerelateerd aan de Indiase immigratiedienst en of ambassade. Wij zijn een in Nederland gevestigde organisatie.

Wanneer u uw e-visa voor India via VisumPlus aanvraagt berekenen wij onze servicekosten en de leges van de Indiase immigratiedienst. Totaal incl.  BTW is dit € 109,95 voor de meeste nationaliteiten. Via VisumPlus is de aanvraag volledig in het Nederlands, beschikt u over ondersteuning in het Nederlands via telefoon en e-mail. Wij controleren vooraf al uw ingevoerde gegevens en toegevoegde bestanden om een snelle afhandeling te garenderen. Tevens kunt u bij ons betalen met iDeal of credit card.

Indien u zelf, zonder onze services en in het Engels, uw India e-visa aanvraag bij de Indiase immigratiedienst wenst te doen, kunt u klikken op de volgende link. Door op deze link te klikken verlaat u onze website. Wanneer u uw visum voor India elders aanvraagt, kunt u geen beroep doen op onze klantenservice!
Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA