Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Thailand
Thailand

Visum nodig? | Ja


Alle soorten e-visa voor Thailand kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Thailand en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 
Sinds november 2021 moeten alle visa voor Thailand online aangevraagd worden. Het Thailand e-visa kunnen wij voor u verzorgen. Het is niet meer mogelijk om in persoon bij de Thaise ambassade of het consulaat een visum aan te vragen.

De nieuwe regeling voor reizen naar Thailand per 1 oktober 2022:

U hoeft bij aankomst geen vaccinatiebewijs of PCR test uitslag te laten zien. Ook een test bij aankomst is niet meer nodig. Het maakt niet uit of uw wel of niet bent gevaccineerd.
Dit is van toepassing voor reizigers uit Nederland. Dus wanneer u vanuit een ander land reist of een andere nationaliteit heeft, kunnen de regels anders zijn. 
Geldigheid & Verwerkingstijd


Het is mogelijk een visum ("visa exemption" ) bij aankomst op de luchthaven of bij een grensovergang over land te verkrijgen voor een periode van maximaal 60 dagen. Voor een verblijf langer dan 60 dagen is altijd een visum vooraf vereist. Het is niet mogelijk vooraf een visum aan te vragen voor een verblijf korter dan 60 dagen. Het 60 dagen visum bij aankomst mag u maximaal 2x per kalenderjaar verkrijgen. . 

Wanneer u langer als toerist in Thailand wenst te verblijven moet er vooraf een e-visa aangevraagd worden. 

Het Single (1x) Entry Toeristenvisum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaan in op de dag dat u Thailand inreist.

Het Multiple Entry Toeristenvisum is 6 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen per entry. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaat in op de dag dat u Thailand inreist.

Het Non-Immigrant Type O visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 90 dagen per inreis. De maximale verblijfsduur van 90 dagen gaat in op de dag dat Thailand inreist. Het Non-Immigrant Type O visum is er als single entry visum.

Het Non-Immigrant Type O-A visum is 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 12 maanden. De maximale verblijfsduur van 12 maanden gaat in op de dag dat Thailand inreist. Het Non-Immigrant Type O-A visum is een multiple entry visum.

Het Non-Immigrant Type B visum (Business en werk) is maximaal 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 90 dagen per inreis. De maximale verblijfsduur van 90 dagen gaat in op de dag dat Thailand inreist. Het Non-Immigrant Type B visum is er als single- en multiple entry visum (Multiple entry visum is geldig voor 4x 90 dagen).

Het Non-Immigrant Type ED visum (Studie en stage) krijgt de geldigheid die benodigd is voor de te volgen studie, opleiding of stage. De documenten die u ontvangt van het opleidingsinstituut of stagebedrijf zijn hier bepalend in. Het visum is 1x entry.

De verwerkingstijd, online, bij de ambassade is tot 7 werkdagen voor Nederlandse paspoorthouders. 

Dit zijn de meest voorkomende visa, welke u via onze website direct kunt bestellen. Indien u een ander type visum wenst, zoals een Non-Immigrant O-X voor 5 jaar long stay, LTR, SMART, COURTESY, OFFICAL, DIPLOMATIC, voor een medische behandeling of een Non-Immigrant voor een ander doel zoals hierboven beschreven; neem dan vooraf contact met ons op. 


Neemt u medicijnen mee op reis naar Thailand? Klik hier voor meer informatie over reizen met medicijnen naar Thailand.Vaccinatie adviesVerplichte vaccinaties
Voor Thailand zijn geen verplichte vaccinaties.

Aanbevolen vaccinaties
Voor Thailand is het aanbevolen u te laten vaccineren voor: DTP en Hepatitis A.

Malaria
In Thailand is Malaria aanwezig. 

Thuisvaccinatie
Als u op reis gaat is het belangrijk dat u goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Via Thuisvaccinatie kunt u zich laten adviseren en vaccineren wanneer u het uitkomt. Ook in de avond en in het weekend.Ambassade / ConsulaatThailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land". Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat houdt in dat er een regenseizoen is (de moesson), en een lange droge periode. Het savanneklimaat houdt in dat zomers nat zijn, en winters droog, Sommige gebieden in Thailand vallen onder het tropisch regenwoudklimaat, dan is er geen droge periode.
Het regenseizoen in Thailand kenmerkt zich niet door dagenlange regen. Er vinden echter korte hevige regenbuien plaats, ongeveer een à twee keer per dag.
Thailand is groot en uitgestrekt, het noorden en zuiden zijn daardoor niet gelijk qua klimaat. Het noorden is in de zomer warmer, en in de winter kouder dan het zuiden. De gemiddelde temperatuur in Thailand is zo'n 27 graden Celsius.

Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Deze bossen worden voornamelijk gevormd door bladverliezende bomen zoals de teakboom. Het noorden heeft ook veel bergen, waar de bergvolkeren hun verblijfplaats vinden. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2590 m.). In dit gebied lopen vele riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied.
In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt. Delen ervan zijn zo onvruchtbaar en ogen zo schraal dat het gebied ook wel de Huilende Vlakte wordt genoemd.
Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De Thaise hoofdstad Bangkok ligt aan de rivier de Chao Phraya waar die uitmondt in de Golf van Thailand.
Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen.
Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA