Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Thailand
Thailand

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Thailand kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Thailand en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 COVID-19 Update:

Toeristenvisa Multiple entry worden momenteel niet afgegeven. (single entry toeristenvisum wel)

Visa zijn wel mogelijk voor een aantal geselecteerde categorieën, waaronder bezoek partner / kind met de Thaise nationaliteit, gepensioneerde, business, werk (met een werkvergunning), studie en medische behandeling (met uitzondering van COVID-19 behandelingen). De categorieën kunt u hier inzien: https://hague.thaiembassy.org

Wanneer u in aanmerking komt voor een visum moet er na het verkrijgen van het visum ook een Certificate of Entry worden aangevraagd. Na goedkeuring kunt u op reis. Hou er rekening mee dat er vele aanvullende vereisten zijn en dat het een langdurige procedure is. (de ambassade werkt alleen op afspraak) De aanvullende servicekosten bedragen 65,- euro. Dit is incl. de aanvraag van de CoE. Meer informatie opvragen kan via info@visumplus.nl.

Een toeristenvisum bij aankomst in Thailand is ook weer mogelijk. (Visa on arrival) voor een verblijf van maximaal 45 dagen, incl. de quarantaine periode. Om hier voor in aanmerking te komen moet u wel vooraf een Certificate of Entry aanvragen. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u nog een geldig Non-Immigrant O visum? Neem dan contact met ons op, wij kunnen de CoE aanvraag voor u verzorgen.Aanvullende vereisten (voor de CoE):

 • Volledig ingevulde en ondertekend Declaration form. (zit in de PDF)
 • Volledig ingevuld en ondertekend Passenger Statement. (zit in de PDF)
 • Engelstalige verklaring van de ziektekostenverzekering met een dekking in Thailand voor minimaal 100.000,- US Dollar incl. dekking voor COVID-19 medische kosten. Dit bedrag moet evenals COVID-19 dekking, expliciet in de verklaring vermeld worden. Veel maatschappijen willen dit niet in de verklaring vermelden. Bij deze maatschappij is het wel verkrijgbaar: OOM verzekeringen
 • Boekingsbevestiging van een door de Thaise overheid goedgekeurde quarantaine faciliteit (Alternative State Quarantine (ASQ) facility) Voor 10 volle dagen (12 dagen, 11 nachten incl. de check-in en uit dagen). Een overzicht van hotels vindt u hier. (Indien u een vaccinatiebewijs hebt van een door de WHO goedgekeurde vaccinatie kan de quarantaine periode verlaagd worden naar 7 volle dagen)
 • Bankafschrift met voldoende positief saldo voor uw verblijf in Thailand. Helaas geeft de ambassade geen minimaal bedrag op. Dit is situatie afhankelijk.

 • Indien u een Non-Immigrant O visum wenst:
 • (a) Kopie huwelijksakte en paspoort Thaise partner / kopie geboorteakte en paspoort van uw kind met de Thaise nationaliteit.
 • (b) Indien u 50 jaar of ouder bent en gepensioneerd: kopie recent bankafschrift met daarop de storting van uw pensioen / bewijs van (pre)pensioen.
 • Een kopie van de extra verzekering van de ziektekostenverzekering die de duur van het verblijf in Thailand dekt met een dekking van niet minder dan 40.000 THB voor poliklinische behandelingen en niet minder dan 400.000 THB voor klinische behandelingen. De aanvrager kan overwegen om online een Thaise ziektekostenverzekering aan te schaffen op longstay.tgia.org

 • Indien u een zakenvisum wenst:
 • (a) uitgenodigd voor een zakelijk bezoek in Thailand door een bedrijf in Thailand met een gestort kapitaal van ten minste 2.000.000 THB; OF
  (b) in het bezit zijn van een condominium in Thailand met een waarde van ten minste 3.000.000 THB; OF
  (c) in het bezit zijn van een Thaise bankrekening met ten minste 3.000.000 THB; OF
  (d) in het bezit zijn van Thaise staatsobligaties ter waarde van minimaal 3.000.000 THB
 • Bankafschriften van de afgelopen 6 maanden, waarop u de gehele tijd minimaal 15.000,- euro als positief saldo heeft. (Zakelijke of privé rekening)Bij vertrek uit Nederland moet u beschikken over:

 • Corona PCR test uitslag van maximaal 72 uur oud dat u geen Corona hebt. Deze test kunnen wij voor u verzorgen zie www.visumplus.nl/covid-19-test.
 • Geldig visum
 • Geldige CoE met kloppende gegevens
 • Alle documenten die vereist zijn voor de aanvraag van de CoE
 • Een volledig ingevuld en ondertekend T8 formulier (zit in de PDF)
 • De app ThailandPlus op uw telefoon geïnstalleerd en u moet de registratie volledig hebben afgerond. De volledige handleiding vindt u hier.
 • Indien van toepassing: vaccinatiebewijs.


Bij aankomst in Thailand:

 • Moet u in quarantaine in een door de overheid goedgekeurde ASQ.
 • Een overzicht van de aangewezen hotels vindt u hier: ASQ lijst.

Geldigheid & Verwerkingstijd


Het is mogelijk een visum bij aankomst op de luchthaven of bij een grensovergang over land te verkrijgen voor een periode van maximaal 30 dagen ("visa on arrival" ). Voor een verblijf langer dan 30 dagen is altijd een visum vooraf vereist. Het is niet mogelijk vooraf een visum aan te vragen voor een verblijf korter dan 30 dagen. Het 30 dagen visum bij aankomst mag u maximaal 2x per kalenderjaar verkrijgen. Deze nieuwe regels gelden per 31-1-2017.

Het Single (1x) Entry toeristenvisum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaan in op de dag dat u Thailand inreist.

Het Multiple Entry toeristenvisum is 6 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen per entry. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaat in op de dag dat u Thailand inreist.

Het zakenvisum is maximaal 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 90 dagen per inreis. De maximale verblijfsduur van 90 dagen gaat in op de dag dat Thailand inreist. Het zakenvisum is er als single- en multiple entry visum (Multiple entry visum is geldig voor 4x 90 dagen).

Het non-immigrant visum is maximaal 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 90 dagen per inreis. De maximale verblijfsduur van 90 dagen gaat in op de dag dat Thailand inreist. Het non-immigrant is er als single- en multiple entry visum (Multiple entry visum is geldig voor 4x 90 dagen).

De verwerkingstijd bij de ambassade is 3 tot 5 werkdagen.Ambassade / ConsulaatThailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land". Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat houdt in dat er een regenseizoen is (de moesson), en een lange droge periode. Het savanneklimaat houdt in dat zomers nat zijn, en winters droog, Sommige gebieden in Thailand vallen onder het tropisch regenwoudklimaat, dan is er geen droge periode.
Het regenseizoen in Thailand kenmerkt zich niet door dagenlange regen. Er vinden echter korte hevige regenbuien plaats, ongeveer een à twee keer per dag.
Thailand is groot en uitgestrekt, het noorden en zuiden zijn daardoor niet gelijk qua klimaat. Het noorden is in de zomer warmer, en in de winter kouder dan het zuiden. De gemiddelde temperatuur in Thailand is zo'n 27 graden Celsius.

Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Deze bossen worden voornamelijk gevormd door bladverliezende bomen zoals de teakboom. Het noorden heeft ook veel bergen, waar de bergvolkeren hun verblijfplaats vinden. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2590 m.). In dit gebied lopen vele riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied.
In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt. Delen ervan zijn zo onvruchtbaar en ogen zo schraal dat het gebied ook wel de Huilende Vlakte wordt genoemd.
Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De Thaise hoofdstad Bangkok ligt aan de rivier de Chao Phraya waar die uitmondt in de Golf van Thailand.
Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen.
Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA