Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Thailand
Thailand

Visum nodig? | Ja


Alle soorten e-visa voor Thailand kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Thailand en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 COVID-19 Update, reizen naar Thailand vanaf 1-11-2021:

Alle type e-visa worden uitgegeven. 

Naast het verkrijgen van uw visum moet er ook een Thailand Pass QR code aangevraagd worden. Dit verzorgen wij ook voor u en zit bij de servicekosten in.

Ook wanneer u naar Thailand reist met de visa exemption (max. verblijf 30 dagen) dan heeft u ook een Thailand Pass QR code nodig. Dit kunnen wij ook los voor u verzorgen. Bezoek daarvoor de Thailand Pass pagina.

Belangrijk, met ingang van 22 november moeten alle visa voor Thailand online aangevraagd worden. Het Thailand e-visa kunnen wij voor u verzorgen.

De nieuwe regeling voor reizen naar Thailand per 1-11-2021:
 • Wanneer u volledig bent gevaccineerd hoeft u nog maar 1 nacht te verblijven in een AQ of SHA+ hotel om de uitslag van de RT-PCR test af te wachten. Zodra de negatieve uitslag er is bent u vrij om te gaan waar u wil. Lees de onderstaande voorwaarden goed door.

 • Indien u niet of nog niet volledig bent gevaccineerd moet u minimaal 10 dagen in quarantaine in een AQ hotel.

Met ingang van 1 november 2021 gelden de volgende regels om naar Thailand te kunnen reizen:

Vaccinatie:

Optie 1:
 • U bent volledig gevaccineerd voor COVID-19 met een van de goedgekeurde vaccins.
 • U heeft alle voorgeschreven dosissen van het vaccin ontvangen.
 • U heeft de laatste prik minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland ontvangen. 
Optie 2:
 • U heeft COVID-19 gehad en heeft binnen 3 maanden na herstel 1 goedgekeurde vaccinatie ontvangen.
 • U heeft de laatste prik minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland ontvangen.
Uitzondering hierop is voor kinderen onder de 12 jaar die nog niet volledig gevaccineerd zijn en samen met hun volledig gevaccineerde ouders reizen. Deze doen automatisch mee met de quarantaine regels waar de ouders onder vallen.

De geaccepteerde vaccins zijn:

CoronaVac, AstraZeneca, Covishield, Comirnaty of Pfeizer - BioNTech, Janssen of Janssen/Ad26.COV2.S, Moderna, Sinopharm vaccine of COVILO, Sputnik V.


Verblijf voordat u naar Thailand reist:

 • U moet 21 aansluitende dagen in Nederland hebben verbleven voordat u naar Thailand reist. (of in een van de geselecteerde gebieden, deze kunt u hier inzien.)

Na het verkrijgen van uw visum:

Moet de Thailand Pass aangevraagd worden minimaal 7 dagen voor vertrek. Indien u als toerist voor het de visa exemption gaat, hoeft u alleen de Thailand Pass aan te vragen. Dit kunnen wij los voor u verzorgen.

Wanneer de Thailand Pass aanvraag goedgekeurd is, ontvangt u de Thailand Pass QR code. Welke vereist is om Thailand in te reizen.

N.b. Reizigers met een geldige CoE kunnen deze nog gebruiken.


Reizen naar Thailand:

 • U moet direct landen op de plaats van bestemming in Thailand. U mag niet overstappen binnen Thailand. De eerste plaats van aankomst is dus waar u 1 nacht in een AQ of SHA+ hotel moet verblijven en de uitslag van de RT-PCR test moet afwachten.
 • Enige uitzondering hierop is reizigers die naar Ko Samui gaan. Deze mogen een overstap maken in Bangkok (BKK) naar Samui Airport (USM). En dit mag alleen met de daartoe aangewezen vluchten, namelijk PG5125 en PG5171 uitgevoerd door Bangkok Airways.

Accommodatie in Thailand:
 • U moet vooraf uw AQ of SHA+ hotel boeken voor minimaal 1 nacht. 
 • De RT-PCR test moet gedaan worden in het hotel op de dag van aankomst.
 • Zodra de negatieve uitslag er is, bent u vrij om te gaan waar u wenst.

Een overzicht van de AQ hotels vindt u hier. Het overzicht van SHA+ hotels vindt u hier.

Medische verzekering:
 • U moet een Engelstalige verklaring hebben met dekking voor Medische kosten voor minimaal 50.000 US Dollar.
 • De verklaring moet minimaal de gehele periode dekken van uw verblijf

Let op
, dit bedrag is het vereiste minimum voor een toeristenvisum, zakenvisum of visa exemption. Wanneer u een visum voor langer verblijf aanvraagt, zoals een Non-Immigrant O, O-A, of een STV dan gelden er andere eisen aan de verzekering. Deze vindt u terug in het overzicht van de betreffende visa.


RT-PCR test voor vertrek naar Thailand:
 • U moet een negatieve RT-PCR test uitslag hebben voordat u naar Thailand vertrekt.
 • Deze moet binnen de 72 uur zijn gedaan voordat u naar Thailand reist.

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent:
 • U kunt ook naar Thailand reizen, maar u moet voor minimaal 10 dagen in quarantaine in een AQ hotel.
Geldigheid & Verwerkingstijd


Het is mogelijk een visum ("visa exemption" ) bij aankomst op de luchthaven of bij een grensovergang over land te verkrijgen voor een periode van maximaal 30 dagen (over land, 14 dagen). Voor een verblijf langer dan 30 dagen is altijd een visum vooraf vereist. Het is niet mogelijk vooraf een visum aan te vragen voor een verblijf korter dan 30 dagen. Het 30 dagen visum bij aankomst mag u maximaal 2x per kalenderjaar verkrijgen. Wanneer u met de visa exemption Thailand inreist, kunt u deze bij de lokale immigratiedienst 1x verlengen met 30 dagen. Wel heeft u altijd de Thailand Pass nodig.

Het Single (1x) Entry toeristenvisum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaan in op de dag dat u Thailand inreist.

Het Multiple Entry toeristenvisum is 6 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen per entry. De maximale verblijfsduur van 60 dagen gaat in op de dag dat u Thailand inreist.

Het zakenvisum is maximaal 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 90 dagen per inreis. De maximale verblijfsduur van 90 dagen gaat in op de dag dat Thailand inreist. Het zakenvisum is er als single- en multiple entry visum (Multiple entry visum is geldig voor 4x 90 dagen).

Het non-immigrant visum is maximaal 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 90 dagen per inreis. De maximale verblijfsduur van 90 dagen gaat in op de dag dat Thailand inreist. Het non-immigrant is er als single- en multiple entry visum (Multiple entry visum is geldig voor 4x 90 dagen).

De verwerkingstijd, online, bij de ambassade is 7 werkdagen voor Nederlandse paspoorthouders. Ambassade / ConsulaatThailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land". Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat houdt in dat er een regenseizoen is (de moesson), en een lange droge periode. Het savanneklimaat houdt in dat zomers nat zijn, en winters droog, Sommige gebieden in Thailand vallen onder het tropisch regenwoudklimaat, dan is er geen droge periode.
Het regenseizoen in Thailand kenmerkt zich niet door dagenlange regen. Er vinden echter korte hevige regenbuien plaats, ongeveer een à twee keer per dag.
Thailand is groot en uitgestrekt, het noorden en zuiden zijn daardoor niet gelijk qua klimaat. Het noorden is in de zomer warmer, en in de winter kouder dan het zuiden. De gemiddelde temperatuur in Thailand is zo'n 27 graden Celsius.

Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Deze bossen worden voornamelijk gevormd door bladverliezende bomen zoals de teakboom. Het noorden heeft ook veel bergen, waar de bergvolkeren hun verblijfplaats vinden. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2590 m.). In dit gebied lopen vele riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied.
In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt. Delen ervan zijn zo onvruchtbaar en ogen zo schraal dat het gebied ook wel de Huilende Vlakte wordt genoemd.
Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De Thaise hoofdstad Bangkok ligt aan de rivier de Chao Phraya waar die uitmondt in de Golf van Thailand.
Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen.
Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA