Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Japan
Japan

Visum nodig? | Ja, indien:


Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben voor Japan geen visum nodig wanneer het doel van de reis vakantie, zaken, doorreis of kort familiebezoek is. Voor alle andere doeleinden is wel een visum vereist. Zoals werk, studie, sport, familie hereniging (lang verblijf), journalistiek, kunstenaars (tentoonstelling) en artiesten (optreden).

Alle soorten visa voor Japan kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Japan en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Om een visum voor Japan aan te vragen dient u te beschikken over een origineel Certificate of Eligibility. Dit certificaat wordt uitgegeven door de Japanse overheid. Hierin staat vermeld voor hoelang u een visum nodig heeft en het benodigde aantal entrees. Aan de hand van dit certificaat wordt uw visum uitgegeven.

Het Werk en Algemene visum hebben een geldigheid variërend tussen de 15 dagen en 3 jaar.

De verwerkingstijd bij de ambassade is 1 tot 4 werkdagen, spoed is niet mogelijk.Ambassade / ConsulaatJapan - letterlijke betekenis: oorsprong van de zon - is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio. De omringende agglomeratie Groot-Tokio is met meer dan 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. Het gehele land telt 127.368.088 (2012) inwoners. Het land is een constitutionele parlementaire monarchie, waarbij de wetgevende macht in handen is van de Kokkai, het parlement. Japan is 's werelds op twee na grootste economie en lid van grote organisaties als de VN en de G8..
Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA