Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Ghana
Ghana

Visum nodig? | Ja


VisumPlus verzorgd nog alleen e-visa, voor deze bestemming is een fysiek visum vereist. 

Voor de aanvraag van deze visa hebben wij een samenwerking met Visumdienst Breda, alle soorten visa voor Ghana kunt u gemakkelijk aanvragen bij Visumdienst Breda

Klik hier om uw visumaanvraag te starten bij de Visumdienst!
 COVID-19 Update:


COVID-19 UPDATE: De ambassade van Ghana geeft normaal visa uit!

  • Voor vertrek uit Nederland moet u online een Health Declaration Form invullen. Dit formulier kunt u hier invullen: www.ghs-hdf.org/hdf
  • Per 28 maart 2022 moet iedere reiziger volledig gevaccineerd zijn. Dit moet u bij aankomst aantonen.
  • Wanneer u volledig gevaccineerd bent is het niet meer nodig vooraf een PCR test te doen en ook bij aankomst hoeft u geen PCR test meer te doen. (Bij aankomst via Kotoka International Airport)


  • Indien u niet volledig gevaccineerd bent, moet u:
  • Bij vertrek uit Nederland u een negatieve uitslag van de Corona PCR test overleggen, niet ouder dan 48 uur. Deze Engelstalige uitslag moet u ook meenemen op reis. De uitslag moet een QR code hebben welke u hier kunt verkrijgen: https://globalhaven.org/ of https://africacdc.org/trusted-travel/
  • Bij aankomst in Ghana moet u ook een PCR test laten doen. Dit kost $ 150,- deze kunt u vooraf al online betalen via https://myfrontierhealthcare.com/home/ghana
  • Indien u bij aankomst niet / niet volledig gevaccineerd bent, kunt u zich op de luchthaven kosteloos laten vaccineren.
  • Uitzonderingen: Kinderen onder de 18 jaar worden niet getest bij aankomst in Ghana. Kinderen tussen de 10 en 17 jaar die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten voor vertrek een PCR test laten doen zoals hierboven vermeld. Kinderen onder de 10 jaar zijn vrijgesteld van vooraf en bij aankomst testen.

Let op, stuur uw visumaanvraag voor Ghana tijdig in.
Momenteel is het met vlagen zeer druk bij de ambassade. Dit kan voor forse vertragingen zorgen. Ook zorgen technische problemen met het online visumformulier en regelmatig wijzigende vereisten voor vertragingen.Geldigheid & Verwerkingstijd

 


BELANGRIJKE INFORMATIE:
Nieuw online visumformulier. Het visumformulier maakt u hier aan: https://thehague.mfa.gov.gh/. n.b.: bij het aanmaken van het formulier moet u ook een afspraak maken, vul gewoon een willekeurige datum in. Wij kunnen na ontvangst direct uw aanvraag indienen en hoeven niet op de afspraakdatum te wachten. Kies als betaalmethode "at the counter" en "cash or card".

Het Single Entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen.

Het Multiple Entry visum is 3, 6 of 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 3, 6 of 12 maanden.

De verwerkingstijd bij de ambassade is 5 werkdagen, spoed in 1 werkdag is mogelijk.

Eerste keer visum Ghana


In het verleden moest u de eerste keer dat u een visum wenste voor Ghana deze aanvraag persoonlijk doen bij de ambassade te Den Haag. Tegenwoordig kan VisumPlus ook de eerste aanvraag voor u verzorgen bij de Ghanese ambassade te Den Haag.

Indien u al eerder een visa voor Ghana heeft ontvangen dient deze nog in het paspoort te zitten of er moet een kopie van het oude visum worden bijgevoegd.

Vaste sluitingsdagen ambassade: De ambassade is gesloten op maandag en woensdag. Deze sluitingsdagen dienen opgeteld te worden bij het vermelde aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft voor de visumaanvraag.Ambassade / ConsulaatGhana, officieel de Republiek Ghana is een land aan de westkust van Afrika. Het grenst westelijk aan Ivoorkust, noordelijk aan Burkina Faso, oostelijk aan Togo en zuidelijk aan de Golf van Guinea. Ghana heeft 24.652.402 (2012) inwoners.

In juni 2007 werd 60 kilometer voor de kust van Ghana aardolie aangeboord. Het olieveld ligt in water tussen de 1.100 en 1.700 meter diep. Van de regering kreeg het de naam "Jubilee" ter ere van het uitroepen van de onafhankelijkheid van Ghana 50 jaar eerder. Om de olie te winnen werd een FPSO afgemeerd; op deze olietanker staan speciale installaties om de olie en het bijkomende aardgas te behandelen. De olie wordt tijdelijk in de tanker opgeslagen en later met andere tankers naar de raffinaderijen vervoerd. De productie is begin 2011 gestart en de oliemaatschappijen verwachten 120.000 vaten olie per dag te kunnen produceren. Het veld zal na ongeveer 20 jaar uitgeput zijn.

De enige raffinaderij van Ghana staat in Tema en deze is ongeschikt om de olie uit het "Jubilee" veld te raffineren. Het is een kleine raffinaderij met een capaciteit van circa 45.000 vaten olie per dag. De Ghanese olie is van hoge kwaliteit en veel nieuwe installaties zijn nodig om dit te kunnen verwerken. Deze aanpassingen, of de bouw van een hele nieuwe raffinaderij, vergen een investering van USD 1 miljard en dit is niet economisch verantwoord.

Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Ghana 28,5% van de bevolking onder de armoedegrens.

Het basisonderwijs is gratis. Officieel gaat meer dan driekwart van de kinderen naar school maar veel leerlingen haken vroegtijdig af omdat ze thuis mee moeten werken om wat extra inkomen te vergaren. Of ze kunnen niet naar school omdat hun ouders geen geld hebben om een schooluniform (verplicht), lesboeken, schriften of pennen te betalen.
Transport

Op 4 augustus 1974 werd het rechts rijden ingevoerd. Daarvoor werd er links gereden.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA