Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Ghana
Ghana

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Ghana kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Ghana en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd

 


BELANGRIJKE INFORMATIE:
Nieuw online visumformulier. Het visumformulier maakt u hier aan: https://thehague.mfa.gov.gh/. n.b.: bij het aanmaken van het formulier moet u ook een afspraak maken, vul gewoon een willekeurige datum in. Wij kunnen na ontvangst direct uw aanvraag indienen en hoeven niet op de afspraakdatum te wachten. Kies als betaalmethode "at the counter" en "cash or card".

Het Single Entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 60 dagen.

Het Multiple Entry visum is 3, 6 of 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 3, 6 of 12 maanden.

De verwerkingstijd bij de ambassade is 5 werkdagen, spoed in 1 werkdag is mogelijk.

Eerste keer visum Ghana


In het verleden moest u de eerste keer dat u een visum wenste voor Ghana deze aanvraag persoonlijk doen bij de ambassade te Den Haag. Tegenwoordig kan VisumPlus ook de eerste aanvraag voor u verzorgen bij de Ghanese ambassade te Den Haag.

Indien u al eerder een visa voor Ghana heeft ontvangen dient deze nog in het paspoort te zitten of er moet een kopie van het oude visum worden bijgevoegd.

Ophaalservice

Heeft u zelf uw visumaanvraag ingediend bij de ambassade in Den Haag? Bespaar uzelf een tweede rit naar Den Haag en de lange wachtrij; maak gebruik van onze handige ophaalservice!

Vaste sluitingsdagen ambassade: De ambassade is gesloten op maandag en woensdag. Deze sluitingsdagen dienen opgeteld te worden bij het vermelde aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft voor de visumaanvraag.Ambassade / ConsulaatGhana, officieel de Republiek Ghana is een land aan de westkust van Afrika. Het grenst westelijk aan Ivoorkust, noordelijk aan Burkina Faso, oostelijk aan Togo en zuidelijk aan de Golf van Guinea. Ghana heeft 24.652.402 (2012) inwoners.

In juni 2007 werd 60 kilometer voor de kust van Ghana aardolie aangeboord. Het olieveld ligt in water tussen de 1.100 en 1.700 meter diep. Van de regering kreeg het de naam "Jubilee" ter ere van het uitroepen van de onafhankelijkheid van Ghana 50 jaar eerder. Om de olie te winnen werd een FPSO afgemeerd; op deze olietanker staan speciale installaties om de olie en het bijkomende aardgas te behandelen. De olie wordt tijdelijk in de tanker opgeslagen en later met andere tankers naar de raffinaderijen vervoerd. De productie is begin 2011 gestart en de oliemaatschappijen verwachten 120.000 vaten olie per dag te kunnen produceren. Het veld zal na ongeveer 20 jaar uitgeput zijn.

De enige raffinaderij van Ghana staat in Tema en deze is ongeschikt om de olie uit het "Jubilee" veld te raffineren. Het is een kleine raffinaderij met een capaciteit van circa 45.000 vaten olie per dag. De Ghanese olie is van hoge kwaliteit en veel nieuwe installaties zijn nodig om dit te kunnen verwerken. Deze aanpassingen, of de bouw van een hele nieuwe raffinaderij, vergen een investering van USD 1 miljard en dit is niet economisch verantwoord.

Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Ghana 28,5% van de bevolking onder de armoedegrens.

Het basisonderwijs is gratis. Officieel gaat meer dan driekwart van de kinderen naar school maar veel leerlingen haken vroegtijdig af omdat ze thuis mee moeten werken om wat extra inkomen te vergaren. Of ze kunnen niet naar school omdat hun ouders geen geld hebben om een schooluniform (verplicht), lesboeken, schriften of pennen te betalen.
Transport

Op 4 augustus 1974 werd het rechts rijden ingevoerd. Daarvoor werd er links gereden.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA