Start visumaanvraag
NIEUWS

CORONAVIRUS

I.v.m. het Coronavirus zijn er bij een aantal landen aangescherpte regels.

Hou hier rekening mee met uw visumaanvragen en reisplannen. 

Voor steeds meer landen geldt een inreisverbod. Wij krijgen nu veel vragen over reeds uitgegeven visa. Helaas vergoeden ambassades en consulaten geen kosten van visa die niet gebruikt worden vanwege het corona-virus en gecancelde reizen. Ook werken deze niet mee aan het verlengen of vernieuwen van verlopen visa. Uiteraard kunnen wij wel een brief aanleveren voor de annuleringsverzekering.

Sommige ambassades / consulaten kunnen onverwacht sluiten de komende dagen. Ook de aangescherpte regels veranderen van dag tot dag. Hieronder vindt u een overzicht van de bij ons bekende aanvullende regels: 


Let op, de tijdelijk maatregelen en de openingstijden / dagen van ambassades wijzigen dagelijks. Neem contact met ons op voor meer informatie. • Algemeen - Veel landen nemen bij aankomst uw temperatuur op. Is deze te hoog, dan is de kans groot dat u in quarantaine wordt gezet. Zie voor de meest actuele informatie de website de Rijksoverheid. Voor actuele informatie over maatregelen van uw bestemming kijkt u op de website van IATA.


 • Australië - Sluit de grenzen en laat geen reizigers meer toe.


 • China: - Zowel de ambassade als het visa center zijn voor onbepaalde tijd gesloten. Zowel visa als legalisatie aanvragen zijn momenteel niet mogelijk.


 • Curaçao: - De premier van Curaçao heeft, zojuist na een spoeddebat, besloten om het eiland voor onbepaalde tijd op slot te gooien. Ook Bonaire en Aruba sluiten hun luchtruim.


 • Ghana - De ambassade is gesloten vanaf 17 maart 2020 tot nader order.


 • India - UPDATE: Alle bestaande visa die zijn afgegeven aan onderdanen van elk land, behalve de visa die zijn afgegeven aan diplomaten, ambtenaren, VN / internationale organisaties, werkgelegenheid en projectvisa, worden opgeschort tot 15 april 2020. Dit wordt van kracht vanaf 13 maart 2020 om 13.00 uur


 • Indonesië - Visa bij aankomst zijn per 20 maart niet meer verkrijgbaar voor 1 maand / de visumvrije toegang is ook opgeschort. Geeft geen visa uit wanneer u in de laatste 14 dagen in Iran, Italië, Vaticaan, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland of Engeland bent geweest. Of sinds 2 februari 2020 in China bent geweest. Visa moeten dus vooraf aangevraagd worden. Bij de aanvraag van een visum moet u nu een doktersverklaring toevoegen dat de aanvrager coronavrij is.


 • Japan - Geeft geen visa uit wanneer u in de afgelopen 14 dagen in de Hubei provincie bent geweest. Of wanneer u na het ontvangen van uw Japanse visum van plan bent de Hubei provincie te bezoeken voordat u naar Japan reist.


 • Kazachstan - Laat geen reizigers meer toe per 16 maart 2020 tot nader bericht..


 • Malawi - zet reizigers uit Nederland direct bij aankomst voor 14 dagen in quarantaine.


 • Myanmar - De ambassade is in ieder geval t/m 5-4 gesloten i.v.m. het Coronavirus. 


 • Mongolië - Laat geen reizigers toe die in de maand voor aankomst in Mongolië in China zijn geweest. Geeft tevens geen visa uit t/m 31 maart.


 • Nieuw-Zeeland - Sluit de grenzen en laat geen reizigers meer toe.


 • RuslandUPDATE: Sluit de grenzen voor alle buitenlanders van 18 maart t/m 1 mei 2020.


 • Oeganda - Zet reizigers uit Nederland direct bij aankomst voor 14 dagen in quarantaine.


 • Saudi-Arabië - Laat geen reizigers toe die na 31 december 2019 in China zijn geweest. Laat voor de komende 2 weken geen vluchten toe met ingang van 14 maart 2020.


 • Suriname - is vanaf 13-3-2020 in lockdown. De regering heeft besloten tot nader order geen internationale vluchten meer toe te laten. Ook de officiële veerverbindingen met Frans-Guyana aan de oostgrens en Guyana in het westen zijn stopgezet. Dat heeft de regering vrijdag besloten vanwege de bevestiging van de eerste COVID-19-besmetting


 • Thailand - Ambassade werkt nog alleen op afspraak en zal beperkt open zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Dit zal vertraging in de verwerkingstijd geven. Dit is van toepassing vanaf 18 maart t/m 6 april 2020. Tevens moet u bij aankomst een verzekeringspolis overleggen die COVID-19 dekt tot 100.000,- dollar + een gezondheidscertificaat die maximaal 72 uur oud is.


 • Verenigde Staten - Inreisverbod voor Europeanen die naar de VS willen reizen. Het verbod zal 30 dagen gelden en gaat zaterdag 14 maart om 04.59 uur Nederlandse tijd in. Het verbod treft de mensen die in de twee weken voordat ze naar de VS kwamen nog in één van de 26 Schengen-landen zijn geweest. Visa of een ESTA kan nog wel aangevraagd worden. Alleen kunt u deze pas gebruiken wanneer het verbod is opgeheven. 


 • Vietnam - Vietnam geeft per direct geen visa meer uit aan toeristen. Voor zakelijke reizen is er toestemming vereist vanuit Ministerie van immigratie. Heeft u al een visum? Reizigers wordt niet geadviseerd om nu naar Vietnam te gaan, omdat ze op elk moment in quarantaine kunnen worden geplaatst als ze (of andere passagiers op dezelfde vlucht, in hetzelfde hotel en een andere persoon met wie ze eerder contact hebben) een symptoom van de ziekte hebben.
NIEUWS
TAIWAN TIJDELIJKE VISUMPLICHT
Taiwan hanteert tijdelijke visumplicht en geeft geen visa bij aankomst af. 
lees meer
CORONA / COVID-19 TESTEN
Corona / COVID-19 test, ook wanneer u geen klachten heeft, speciaal voor reizigers 
lees meer
AANPASSING I.V.M. DE CORONAMAATREGELEN
Ambassades en consulaten geopend? 
lees meer
Meer nieuws
CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA