FAQ Turkije evisa

Veel gestelde vragen over het nieuwe e visum voor Turkije.


Wat is een Turkije evisa?
 • evisa staat voor Electronic Visa Application (Elektronisch visum ), ofwel digitale toestemming om te reizen naar Turkije. Dit elektronische visum vervangt de welbekende visumsticker en stempel die voorheen bij de grensovergang of op de luchthaven werd verkregen.
 • Wanneer uw evisa voor Turkije is goedgekeurd wordt deze per e-mail aan u verzonden. Deze autorisatie moet u uitprinten en bij aankomst in Turkije aan de Turkse douane tonen. Tijdens uw gehele reis moet u de uitdraai van uw Turkije evisa bij u dragen. Indien u niet over een printer beschikt kunt u er voor kiezen uw Turkije evisa per post te ontvangen. (Houdt u wel rekening met de extra verzendtijd ten opzichte van verzending per e-mail)

Kan ik nog een visum/sticker bij aankomst kopen?
 • Nee. Met ingang van 10 april 2014 is de mogelijkheid om bij aankomst in Turkije een visum en of visumsticker te kopen komen te vervallen, alle reizigers moeten vooraf online een evisa aanvragen! (De officiële mededeling van het Turkse consulaat kunt u hier nalezen.) Wel heeft de Turkse immigratiedienst op 30 januari 2014 bekend gemaakt dat er een overgangsperiode zal zijn voor de vakantieperiode van 2014. Exacte data zijn niet bekend gemaakt. (De officiële mededeling van de Turkse immigratiedienst kunt u hier inzien.) Met ingang van 1 november 2014 is het verplicht om vooraf een evisa aan te vragen. 

Hoe werkt het, hoe kan ik eenvoudig het visum voor Turkije aanvragen?
 • Via een eenvoudig stappenplan helpen wij u door de Turkije evisa aanvraag heen, klik hier.

Hoelang is een Turkije evisa geldig?
 • Een evisa is geldig voor 180 dagen vanaf de uitgiftedatum.
 • Binnen deze periode mag u meerdere malen Turkije inreizen en per inreis maximaal 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven.
 • Indien u langer dan 90 dagen in Turkije wenst te verblijven, vraag dan een verblijfsvergunning aan bij het lokale politiebureau.
 • Let op: per periode van 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in totaal in Turkije verblijven. Deze periode gaat in op de dag dat uw visum ingaat.

Hoe kan ik mijn visum verlengen?
 • Het is niet mogelijk de maximale verblijfsduur van 90 dagen per periode van 180 dagen te verlengen. U moet dan een verblijfsvergunning aanvragen (Ikamet)
 • Meer informatie over de aanvraag van een verblijfsvergunning vindt u op de volgende website: www.e-ikamet.com/en

Wanneer kan ik een Turkije evisa aanvragen?
 •  Wanneer u van plan bent om voor een duur van 90 dagen of minder in Turkije te verblijven voor zaken of vakantie;
 •  over een geldig paspoort of ID kaart beschikt dat rechtmatig aan u is verstrekt;
 •  staatsburger of ingezetene van één van de onderstaande landen bent:

 Antigua en Barbuda  Jamaica
 Armenië  Koeweit
 Australië  Maldiven
 Oostenrijk  Malta
 Bahamas  Mauritius
 Bahrein  Nederland
 Barbados   Noorwegen
 België  Oman
 Canada  Polen
 Kroatië  Portugal
 Dominica  Qatar
 Dominicaanse Republiek  Saint Lucia
 Cypriotische Administratie-  Saint Vincent en de Grenadines
van Zuid-Cyprus                               Saudi-Arabië
 Grenada  Slowakije
 Haïti  Suriname
 Hong Kong  Zuid Afrika
 Indonesië  Spanje
 Ierland  Verenigde Staten van Amerika (USA)
   Verenigde Arabische Emiraten (UAE)
   Verenigd Koninkrijk (UK)

Staat uw nationaliteit niet in deze lijst? Dan kan VisumPlus niet uw visum voor Turkije verzorgen. Het is mogelijk dat u; geen visum nodig heeft, het persoonlijk aan moet vragen of een fysiek visum (dat in uw paspoort word geplaatst) via het Turkse consulaat persoonlijk moet aanvragen. Voor meer informatie over de overige nationaliteiten kunt u hier terecht.


Wat is de verwerkingstijd?
 • Uw Turkije evisa aanvraag wordt binnen 24 uur door VisumPlus verwerkt. Meestal volgt de uitslag binnen 24 uur. In sommige gevallen kan het tot 48 uur duren (Maandag t/m vrijdag). Daarom is het raadzaam ruim op tijd uw aanvraag in te dienen.


Hoe ontvang ik mijn Turkije evisa?

 • U ontvangt u uw visum per e-mail.

Wat zijn de paspoort of ID kaart vereisten?
 • Uw paspoort of ID kaart moet bij aanvraag van het visum minimaal nog 8 maanden geldig zijn. (Het paspoort of de ID kaart moet na verloop van het visum nog minimaal 60 dagen geldig zijn, wat neerkomt op 8 maanden bij ingang van het visum)


Moet ik voor iedereen die met mij meereist een aparte evisa aanvraag doen?

 • Ja, voor iedere reiziger moet u een aparte evisa aanvraag doen. Ongeacht de leeftijd.

Hebben kinderen ook een visum of evisa nodig voor Turkije?

 

 • Ja, iedere reiziger ongeacht de leeftijd moet over een persoonlijk paspoort of ID kaart beschikken en ook een eigen visum voor Turkije hebben.
 
Moet ik in het bezit zijn van een geldig vliegticket?
 • Nee, een vliegticket is niet vereist voor de evisa aanvraag. Een geldig heen- en retourticket is wel vereist wanneer u Turkije wilt inreizen.

 


Ik heb een tikfout gemaakt in mijn gegevens, kan dit worden aangepast?

 • Nee, een eenmaal uitgegeven evisa is niet meer aan te passen. Wanneer u een fout heeft gemaakt, moet u helaas een nieuwe aanvraag indienen en deze ook opnieuw betalen.


Ik heb een nieuw paspoort (of ID kaart), kan de Turkije evisa worden overgezet?

 • Nee, een evisa is paspoort en ID kaart afhankelijk. Wanneer u een nieuw legitimatiebewijs ontvangt, moet u een nieuwe aanvraag indienen.


Mijn reisdata zijn veranderd, kan de datum van mijn Turkije evisa worden omgezet?

 • Niet wanneer uw nieuwe reis binnen de geldigheid van uw huidige Turkije evisa valt. Wanneer uw nieuwe reis niet binnen de geldigheid van uw huidige Turkije evisa valt; moet u een nieuwe evisa aanvraag indienen.


Ik ga met een cruise schip naar Turkije, heb ik een evisa nodig?

 • Wanneer u het schip niet verlaat heeft u geen visum of evisa nodig voor Turkije.
 • Wanneer u alleen een tour doet in de plaats van aankomst in Turkije ontvangt u van de douane bij aankomst een visum (Let op; dit geldt alleen wanneer u met een cruise schip aankomt!)
 • Wanneer u verder Turkije wenst in te reizen dan alleen een tour in de plaats van aankomst moet u wel een visum / evisa aanvragen.


Heb ik voor Noord Cyprus ook een visum voor Turkije nodig?

 • Wanneer u middels een direct vlucht naar Noord Cyprus vliegt krijgt u bij aankomst gratis uw visum.
 • Indien u via een binnenlandse vlucht naar Noord Cyprus vliegt heeft u wel een visum voor Turkije nodig.

Ik heb een Nederlands Reisdocument, kan ik hiermee ook een Turkije evisa aanvragen?
 • Nee, een evisa kunt u alleen aanvragen wanneer u over een geldige ID kaar of geldig paspoort beschikt. Wanneer u een Reisdocument of Vluchtelingen paspoort bezit moet u persoonlijk een visum aanvragen bij het Turkse consulaat te Rotterdam of Deventer. Meer informatie vindt u hier.

Waarom kost een Turkije evisa € 39,95 dit was toch $ 35,70 (+/-  32,50)?

 

 • Wanneer u er voor kiest uw Turkije evisa door VisumPlus te laten verzorgen profiteert u van alle gemakken en voordelen van onze professionele service. (Alles Nederlandstalig, eenvoudig betalen via iDeal of Creditcard, controle van uw gegevens, klantenservice in het Nederlands per e-mail en telefonisch en de mogelijkheid tot verzending per post.) Voor deze extra diensten berekenen wij een service tarief. Ons eenvoudige Nederlandstalige aanvraagformulier vindt u hier.
 • Wanneer u de aanvraag niet vooraf regelt en pas bij aankomst; moet u daar de aanvraag ook via een pc doen en betaald u ook € 39,95. Wees verstandig en vraag u visum voor Turkije vooraf aan!
 • Indien u niet van onze diensten gebruik wenst te maken kunt u persoonlijk de aanvraag doen via de Turkse Immigratiedienst. (Let op, u kunt dan geen beroep doen op onze klantenservice en dient te beschikken over een creditcard) De website van Turkse Immigratiedienst vindt u hier.


Is het wel veilig om mijn persoonsgegevens online door te geven?

 • Ja, alle persoonsgegevens bij VisumPlus worden verzonden via de beveiligde 128-bit SSL verbinding voor maximale veiligheid. De betalingen worden verwerkt op de extra beveiligde pagina's van uw bank of creditcardmaatschappij. Vindt u het ondanks alle veiligheidsmaatregelen toch geen prettig idee de aanvraag online te doen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak, u kunt de aanvraag ook persoonlijk bij ons op kantoor doen.

Ik heb mij bestelling geplaatst en betaald maar ik ontvang maar niets, wat nu?
 • Het komt helaas voor dat onze autorisatie e-mails worden aangemerkt als "Spam". Voeg om dit te voorkomen het domein "@visumplus.nl" toe aan uw lijst met veilige geadresseerden.
 • Wij versturen altijd uw autorisatie binnen 2 werkdagen. Ontvangt u niets, controleer dan uw 'Spam box" of "Ongewenste e-mail box". Staat het daar ook niet in, stuur dan een e-mail naar info@visumplus.nl met daarin de namen van de reizigers samen met het verzoek de visa nogmaals te versturen. Vooral bij "@Hotmail" adressen komen onze e-mails regelmatig in de spam/ongewenste/junk mailbox terecht.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Wenst u nog verdere informatie?

 

 • Neem dan contact op met onze klantservice via info@visumplus.nl of tijdens kantooruren op telefoonnummer 0174642804.


Start nu direct uw Turkije e visum aanvraag, klik hier!

Turkije e visum


Turkije

Start nu direct uw Turkije evisa visum aanvraag bij VisumPlus!


Start Turkije evisa aanvraag
Hoe kan ik betalen?


Bij VisumPlus kunt u het Turkije visum veilig en eenvoudig betalen met:

 • iDeal (alle Nederlandse banken)
 • PayPal
 • Creditcard (Visa, Mastercard & American Express)


Meer informatie over de betaalmethoden vindt u hier.Hoe ontvang ik mijn visum?


Standaard wordt u visum voor Turkije per e-mail aan u verzonden.

Voor extra gemak of wanneer u niet over een printer beschikt kunt u kiezen voor een van de volgende opties:
 • Verzending via de normale post voor slechts € 2,50.
 • Verzending via aangetekende post voor slechts € 11,50 euro.


De verzendoptie kunt u direct aangeven bij uw bestelling op het aanvraagformulier.Veiligheid VisumPlus.nl


Zorgvuldig & Veilig

VisumPlus behandeld iedere aanvraag met grote zorgvuldigheid, bij vragen over uw aanvraag kunt u altijd contact met ons opnemen via de Contactpagina.

SSLAlle persoonsgegevens bij VisumPlus worden verzonden via de beveiligde 128-bit SSL verbinding voor maximale veiligheid.Turkije

Start nu direct uw Turkije evisa  visum aanvraag bij VisumPlus!


Start Turkije evisa aanvraag
CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA