LegalisatiesStart Legalisatie aanvraag:
 

Selecteer een land (exportbestemming) om uw aanvraag te starten:


Meer informatie


Legalisatie is een procedure om officiële documenten bruikbaar te maken in andere landen dan het land van afgifte. Autoriteiten in het ene land weten dan zeker dat het document uit een ander land officieel en legaal is.

Legalisatie is de vaststelling dat een document is afgegeven door een daartoe bevoegd persoon en dat de handtekening op het document inderdaad tot de ondertekenaar behoort. In de praktijk is soms een hele reeks van handtekeningen van instanties nodig die op de hoogte zijn van elkaars bevoegdheid. Dit heet een legalisatieketen, een tijdrovend proces. VisumPlus kan zowel het gehele als een deel van dit traject verzorgen!

Landen stellen verschillende eisen aan de afgifte van officiële documenten. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om trouwaktes of een testament. Maar ook om zakelijke documenten, zoals bijvoorbeeld verklaringen van de Kamer van Koophandel, diploma's of vergunningen. Daarnaast is het van belang dat autoriteiten van een land zeker weten dat een document door een officiële instantie is afgegeven.

Een aantal landen is aangesloten bij het Apostilleverdrag om dit voortraject te verkorten.

Voor het direct aanvragen van uw legalisatie of apostille; selecteer het land van bestemming bovenaan deze pagina. Indien u meer informatie wenst; neem contact op met onze Klantenservice.

Een overzicht van onze servicekosten vindt u op de Tarievenpagina, op de informatiepagina's per land vindt u een overzicht van de consulaire tarieven. Lees voordat u uw aanvraag opstuurt de aandachtspunten door voor een snelle en soepele verwerking van uw legalisatieaanvraag!


Wat is een apostille


Met een apostillestempel versnelt u de legalisatie van een document. Na het plaatsen van een apostillestempel door de rechtbank, zijn er geen verdere legalisaties nodig. U kunt het document dan direct gebruiken in het land van bestemming.

De verkorte legalisatie is alleen mogelijk als het land waar u het document wilt gebruiken, is aangesloten bij het Apostilleverdrag. Na het plaatsen van een apostillestempel kunt u het document direct gebruiken in een van de landen die aangesloten zijn bij het Apostilleverdrag.

Een overzicht van landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag vindt u op onze Apostille pagina.


Direct aanvragen


Bent u zelf al op de hoogte van de vereisten voor u legalisatie of apostille*?

Bekijk onze servicetarieven, download het aanvraagformulier voor een consulaat / instantie in Nederland of België en stuur direct uw stukken naar:

  • VisumPlus
  • Postbus 51
  • 2670 AB Naaldwijk

Of bestel een ophaalkoerier!


* Op de landenpagina's vindt u de consulaire tarieven en aanvullende informatie.Beëdigde vertalingen


Bij bepaalde instanties is het vereist dat uw documenten eerst vertaald worden. Deze beëdigde vertaling kunnen wij ook voor u verzorgen, zodat uw documenten worden geaccepteerd door de betreffende instantie. Ook is het mogelijk om buitenlandse documenten naar het Engels te vertalen.

Indien u eerst een prijsopgave wenst van de beëdigde vertaling, hebben wij een duidelijke scan van de te vertalen documenten nodig.

Deze kunt u per e-mail toesturen.
CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA