Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Mozambique
Mozambique

Visum nodig? Ja


Alle soorten visa voor Mozambique kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Mozambique en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het Single Entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 1 maand

Het Multiple Entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 2 maanden.

De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer twee weken, spoed binnen een week is mogelijk.

De ambassade van Mozambique is gevestigd in Brussel (België), in Nederland is geen consulaire vertegenwoordiging aanwezig.MededelingBelangrijke mededeling van de Nederlandse ambassade te Maputo, Mozambique.

Recentelijk hebben een aantal Nederlanders die zonder visum op het vliegveld van Maputo aankwamen moeilijkheden ondervonden om het land binnen te komen. Beste Nederlanders, graag uw aandacht voor het volgende. Visum bij aankomst. In één geval ( voor zover ons bekend) is de persoon terug gestuurd naar Zuid Afrika. De Ambassade heeft over deze zaak contact opgenomen met Immigratie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De antwoorden die we krijgen scheppen geen duidelijkheid. Formeel is de positie niet veranderd, dwz dat onderdanen van landen waar geen Mozambikaanse Ambassade is gevestigd (Nederland) een visum kunnen kopen aan de grens. Echter, vanuit de immigratie autoriteiten horen we dat er per 1 oktober een verandering is doorgevoerd. Hierdoor mogen Nederlanders die zonder visum arriveren op het vliegveld van Maputo het land niet meer in. Ambassades zijn hierover echter niet geïnformeerd. Er zijn bij de Ambassade (nog) geen gevallen bekend van soortgelijke problemen bij andere grensposten, bijv. Ressano Garcia. Gezien deze onduidelijkheid wil ik u nogmaals met klem aanraden om ervoor te zorgen dat u en uw bezoekers uit Nederland bij aankomst in Mozambique beschikken over een geldig Mozambikaans visum, of andere verblijfsvergunning. De Ambassade blijft aandringen bij de autoriteiten om opheldering.Ambassade / ConsulaatMozambique (Portugees: Moçambique), officieel de Republiek Mozambique, is een land in het zuidoosten van Afrika. Het grenst aan Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en de Straat Mozambique (Indische Oceaan), met aan de andere kant het eiland Madagaskar.

De kust is 2655 km lang. Dwars door het land stroomt de Zambezi rivier vanuit het buurland Zambia naar de oceaan. Mozambique is bijna 20 keer zo groot als Nederland en 26 keer zo groot als België.

Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met een regenseizoen van oktober tot maart.

Het laagland en de plateaus hebben een savanneklimaat met een droge periode in de winter. De Indische oceaan verhoogt de luchtvochtigheid in de kuststreken. Desondanks zijn deze kuststreken in het noorden toch droger dan het binnenland, omdat het binnenland ook neerslag uit stijgingsregens ontvangt. In het zuiden is de kuststrook wel vochtiger dan het binnenland.

Naar het zuiden toe wordt de invloed van de seizoenen steeds sterker: in Maputo ligt de gemiddelde temperatuur in juli, de koudste maand, nog net boven de 18 graden Celsius, in het noorden boven de 22 graden Celsius.

Ook in het bergland zijn de gemiddelde temperaturen lager; de hoogste delen hebben een gematigd klimaat. Het zuidelijk binnenland heeft een steppeklimaat. De neerslag neemt af van de kust richting zuiden. In Beira valt 1429 mm per jaar, in Maputo 768 mm per jaar.

De beste periode om naar Mozambique op reis te gaan is mei tot oktober
Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA