Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Iran
Iran

Visum nodig? | Ja


Reizigers met de Nederlandse nationaliteit moeten PERSOONLIJK het visum aanvragen bij de ambassade te Den Haag. Dit omdat de ambassade biometrische data afneemt.

Dit betekend dat VisumPlus u niet van dienst kan zijn bij deze aanvraag en ook niet beschikt over de laatste informatie over de vereisten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de ambassade van Iran.Visa on arrival


Het is mogelijk om een 30 dagen visum bij aankomst op de internationale luchthavens (Teheran, Shiraz, Isfahan, Tabriz, Mashhad, Kish, Qeshm, Asaluyeh, Chabahar, Urmia, Bandar Abbas, Bushehr, Lar en Ahvaz) in de IRI . Dit is echter niet mogelijk voor de onderdanen van de volgende landen: de VS, Canada, Colombia, Engeland, Somalië, Jordanië, Afghanistan, Bangladesh, Irak, India en Pakistan.Ambassade / Consulaat • Ambassade Iran
 • Duinweg 20
 • 2585 JX Den Haag
 • thehague.mfa.gov.ir
 • Iran (of Perzië), officieel de Islamitische Republiek Iran, is een land in west-Azië. De hoofdstad is Teheran, dat met meer dan 10 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land is. In totaal wonen er in Iran 81.824.270 (2015) mensen. Het Perzisch, een Indo-Europese taal, is de officiële taal van Iran.

  Iran/Perzië heeft een bijzonder lange geschiedenis en kan met recht een van de bakermatten van de beschaving worden genoemd.

  Iran ligt in het Midden-Oosten en grenst aan Irak, Turkije, Armenië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Afghanistan en Pakistan. De Perzische Golf en de Golf van Oman bevinden zich ten zuiden en de Kaspische Zee ten noorden van Iran. Iran deelt de Kaspische Zee, behalve met de republiek van Azerbeidzjan en Turkmenistan, ook met Kazachstan en Rusland. Aan de kust tegenover de Perzische Golf liggen Saoedi-Arabië, Koeweit, Bahrein, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman.

  Teheran is de hoofdstad en grootste stad in Iran, dat ook het culturele, commerciële en industriële centrum van het land is. Iran is een belangrijke regionale en midden macht, met aanzienlijke invloed in de internationale energiezekerheid en de wereldeconomie door middel van zijn grote reserves van fossiele brandstoffen, Iran is de op drie na grootste olie-exporteur ter wereld. De export van aardolie en aardgas vormen de belangrijkste bron van inkomsten van Iran.

  Iran is een van de oprichters van de VN, ECO, NAM, OIC en OPEC. Zijn unieke politieke systeem, gebaseerd op de grondwet van 1979, combineert elementen van een parlementaire democratie met een religieuze theocratie geleid door geestelijken, waarin de Hoogste leider aanzienlijke invloed heeft. Het is een multiculturele natie bestaande uit tal van etnische en taalgroepen, de meeste bewoners zijn sjiieten, de Iraanse rial is de valuta en Perzisch is de officiële taal.
  Vaccinatieadvies


  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

  Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

  Sluitingsdagen


  Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


  CONTACT

  Postadres:
  VisumPlus
  Postbus 51
  2670 AB NAALDWIJK

  Bezoekadres:
  Slotenmakerstraat 39
  2672 GC NAALDWIJK

  Kvk nr: 57519145
  BTW nr: NL852616995B01
  KLANTENSERVICE

  Vragen over onze diensten?
  Neem dan contact met ons op.

  Telefonisch maandag t/m vrijdag
  09:00 - 17:00

  Tel: 0174 64 28 04
  E-mail: info@visumplus.nl

  Meer informatie via de:
  Contactpagina
  SOCIAL MEDIA