Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Sri Lanka
Sri Lanka

Visum nodig? | Ja


VisumPlus verzorgd nog alleen e-visa, voor deze bestemming is een e-visa of fysiek visum vereist. 

Voor de aanvraag van de fysieke visa hebben wij een samenwerking met Visumdienst Breda, alle soorten visa voor Sri Lanka kunt u gemakkelijk aanvragen bij Visumdienst Breda

Klik hier om uw visumaanvraag te starten bij de Visumdienst!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het Business visum is verkrijgbaar als Single- en Multiple Entry visum, geldig voor 3 maanden met een maximale verblijfsduur van 30 of 90 dagen.

Het Toeristen visum is verkrijgbaar als Single- en Double Entry visum, geldig voor 3 maanden met een maximale verblijfsduur van 90 dagen.

De verwerkingstijd bij de ambassade is rond de 5 werkdagen, spoed is niet mogelijk. (Voor een fysiek visum)

Bij een verblijf van maximaal 30 dagen in Sri Lanka, kunt u ook eenvoudig een elektronisch visum aanvragen, dan is de verwerkingstijd 48 uur (maandag t/m vrijdag) Het elektronische visum (ETA) is geldig voor 180 dagen met een maximaal verblijf van 30 dagen per inreis (Let op, de tweede entry moet plaatsvinden binnen 30 dagen na de eerste aankomst in Sri Lanka). In Colombo is het mogelijk deze periode met 30 dagen te verlengen.Elektronisch visum


Indien u voor vakantie of bezoek van familie naar Sri Lanka reist kunt u een elektronisch visum (ETA) aan vragen. Deze is geldig voor 180 dagen vanaf de dag van uitgifte met een maximale verblijfsduur van tweemaal* 30 dagen.

Dit elektronische visum kunt u eenvoudig via onze website aanvragen voor slechts € 66,- incl. BTW. Klik hier om direct uw Toeristen ETA visum voor Sri Lanka aan te vragen.

Indien u voor zaken of religieuze doeleinden naar Sri Lanka reist kunt u een elektronisch visum (ETA) aan vragen. Deze is geldig voor 180 dagen vanaf de dag van uitgifte met een maximale verblijfsduur van tweemaal* 30 dagen.

Diit elektronische visum kunt u eenvoudig via onze website aanvragen voor slechts € 90,- incl. BTW. Klik hier om direct uw Business ETA visum voor Sri Lanka aan te vragen.

De volgende nationaliteiten en categorie zijn uitgesloten van de ETA / visumplicht:
  • De Republiek Singapore.
  • De Republiek Malediven.
  • Bemanning van vliegtuigen en schepen.

* De tweede entry moet plaatsvinden binnen 30 dagen na de eerste aankomst in Sri Lanka.Ambassade / ConsulaatSri Lanka, officieel de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka, is een land in Zuid-Azië. Het land is een eilandstaat in de Indische Oceaan en telt 21.675.648 (2013) inwoners.

Door de gunstige ligging op het pad van de grote zeeroutes tussen West-Azië en Zuidoost-Azië is Sri Lanka van oudsher een strategische marinebasis en een centrum van boeddhistische religie en cultuur van de oudheid. Tegenwoordig is het een multireligieus land, waar bijna een derde van de bevolking andere religies dan het boeddhisme aanhangt, met name het hindoeïsme, christendom en islam. De Singalese gemeenschap vormt de meerderheid van de bevolking, met de Tamils als grootste etnische minderheid, geconcentreerd in het noorden en oosten van het eiland. Andere gemeenschappen omvatten de islamitische Moren en Maleisiërs en de Burghers.

Sri Lanka staat bekend vanwege de productie en export van thee, kinine, koffie, rubber en kokosnoten en heeft een progressieve en moderne industriële economie en het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking in Zuid-Azië. De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka, de tropische bossen, stranden en landschap, evenals zijn rijke culturele erfgoed, maken het een wereldberoemde toeristische bestemming.

Na meer dan tweeduizend jaar van heerschappij door plaatselijke koninkrijken werden delen van Sri Lanka in het begin van de 16e eeuw gekoloniseerd door Portugal en Nederland, alvorens het gehele land in 1815 onder het bestuur van het Britse Rijk kwam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Sri Lanka als een belangrijke basis voor de geallieerde troepen in de strijd tegen het Japanse Keizerrijk. Aan het begin van de 20e eeuw ontstond een nationalistische politieke beweging, met als doel het verkrijgen van politieke onafhankelijkheid, die uiteindelijk in 1948 door de Britten werd verleend na vreedzame onderhandelingen.

Sinds de jaren 70 van de 20e eeuw leidden strubbelingen tussen de Tamil-minderheid en de Singalese meerderheid tot een burgeroorlog, die dertig jaar duurde. Tienduizenden mensen kwamen daarbij om. Sinds aan het einde van het eerste decennium van deze eeuw de vrede is hersteld, herstelt het land zich van de gevolgen van de burgeroorlog en maakt er reclame voor, dat het een aantrekkelijk land is voor toeristen.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA