Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Laos
Laos

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Laos kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Laos en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Zowel het toeristenvisum als het zakenvisum is alleen verkrijgbaar als Single Entry visum. Met een geldigheid van 3 maanden vanaf de dag van afgifte. De verblijfsduur is maximaal 1 maand, dit is lokaal in Laos te verlengen.

De verwerkingstijd bij de ambassade is anderhalve week, spoed is niet mogelijk.

Voor toeristen is er ook een eVisa beschikbaar. Het eVisa is 1x entry met een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Het eVisa is geldig voor 60 dagen vanaf de dag van afgifte.
De verwerkingstijd voor het eVisa is 3 werkdagen.

Laos eVisa


Het eVisa voor Laos is alleen bruikbaar wanneer u aankomst in Laos via de volgende plaatsen:

  • Wattay International Airport (Vientiane Capital)
  • Lao – Thai Friendship Bridge I (Vientiane Capital)
  • Luang Prabang International Airport (Luang Prabang)
  • Lao – Thai Friendship Bridge II (Savannakhet Province)
  • Pakse International Airport (Champasack Province)

Zodra u met de eVisa-goedkeuringsbrief in Laos aankomt, volgt u de onderstaande stappen:

  • Ga naar de Immigration area en ga de speciale eVisa-rij in.
  • Presenteer uw paspoort en eVisa-goedkeuringsbrief aan de immigratieambtenaar.
  • Krijg de definitieve goedkeuring voor toegang tot Laos.
Ambassade / ConsulaatAmbassade Laos
Av. de la Brabanconne 19-21
B-1000 Brussel België
www.ambalao.be
Laos, of officieel Democratische Volksrepubliek Laos, is een land in Azië en grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand. Een inwoner van Laos noemt men een Laotiaan.

Laos is een land dat ligt in Zuidoost-Azië ten noorden van Thailand en ten westen van Vietnam. Het is het enige land in Pacifisch Azië dat geen kustlijn heeft.

Het land heeft een oppervlakte van 236.800 km², waarvan 4736 km² water. Het totale oppervlak is nagenoeg even groot als het Verenigd Koninkrijk, en bijna 6 keer zo groot als Nederland. Het landschap is grotendeels erg ruw bergachtig terrein – waaronder het Annamitisch gebergte – met hier en daar wat vlakke gebieden, voornamelijk langs de Mekong.

Het hoogste punt in het land is Phou Bia met 2819 meter, in de provincie Xhieng Khuang. Het laagste punt is de Mekong die op 70 meter stroomt. Laos ligt tussen 14 en 22 graden noorderbreedte en tussen de 100 en de 106 graden oosterlengte. De lengte van de Laotiaanse landgrenzen bedraagt 5083 km, waarvan 423 km met China, 235 km met Myanmar, 541 km met Cambodja, 1754 km met Thailand en 2130 km met Vietnam. De grootste rivier is de Mekong.VisumPlusZorgvuldig & Veilig
VisumPlus behandelt iedere aanvraag met grote zorgvuldigheid, bij vragen over uw aanvraag kunt u altijd contact met ons opnemen via de Contactpagina.
Alle ingevoerde persoonsgegevens bij VisumPlus worden verzonden via de beveiligde 128-bit SSL verbinding voor maximale veiligheid.

Service & Kosten
De VisumPlus Online Laos eVisa visum service kunt op elk gewenst moment gebruiken. Een Laos eVisa aanvraag via VisumPlus kost € 69,95. Dit servicetarief is inclusief de leges van de Immigratiedienst van Laos en de BTW.  

Disclaimer
VisumPlus is niet gerelateerd aan een overheidsinstelling. Indien u zelf, zonder onze servicekosten, uw eVisa aanvraag wenst te doen, kunt u de aanvraag direct bij de immigratiedienst doen. Klik hier om onze website te verlaten. Wanneer u uw eVisa voor Laos elders aanvraagt, kunt u geen beroep doen op onze klantenservice!


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA