Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Mauritanië
Mauritanië

Visum nodig? | Ja


Het visum voor Mauritanië kunt u verkrijgen bij aankomst op het vliegveld van Nouakchott.

 


Visa on Arrival


Voor het verkrijgen van het visum bij aankomst gelden de volgende voorwaarden:

  • Het paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
  • Hotelreservering
  • Voldoende financiële middelen
  • Tickets voor de terugreis / doorreis


De ambassade van Mauritanië is gevestigd in Brussel.




Ambassade / Consulaat



 Ambassade Mauritanië
 Avenue de Colombie 6
 1150 Brussel België
 www.mauritania.mr





De naam komt van Mauretania in de oudheid en de Romeinse tijd, alhoewel dat gebied toen op de noordkust van Afrika gesitueerd werd, zowat het huidige Marokko en Algerije.

Reeds in de 11e eeuw was het zuidelijker gelegen gebied dat nu Mauritanië heet islamitisch. De islamitische Moren maken thans twee derde uit van de bevolking, voornamelijk in het noorden. Zij hebben de zwarte bevolking in het zuiden lang als slaven behandeld en verhandeld. Pas in 1981 werd althans officieel de slavernij afgeschaft, waarmee Mauritanië de laatste slavenstaat ter wereld was. Strafbaar werd slavernij in Mauritanië pas in 2007.

Qua religie bestaat de bevolking praktisch voor honderd procent uit moslims. Het land is sinds de oprichting in 1969 lid van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC).

Mauritanië kent geen godsdienstvrijheid. Zo kan volgens artikel 306 van het strafwetboek van Mauritanië elke moslim die zich bekeert tot een ander geloof tot de doodstraf veroordeeld worden als hij daarover niet binnen de drie dagen zijn berouw betuigt.

In het bisdom Bita was tot in de vijfde eeuw een bloeiende christelijke gemeenschap aanwezig. Thans is in de hoofdstad Nouakchott het katholieke bisdom gevestigd, dat in 1965 werd opgericht met bisschop Martin Albert Happe, P.A. sinds 1995 aan het hoofd. Dit bisdom ressorteert rechtstreeks onder de Heilige Stoel en telde 4500 katholieken (0,2 % van de bevolking) in 2004.

Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Mauritanië 46,3% van de bevolking onder de armoedegrens.

De politieke macht berust bij het Moorse deel van de bevolking, terwijl het zwarte deel van de bevolking als tweederangs burgers wordt behandeld. Mauritanië is een republiek en sinds 1991 worden verkiezingen gehouden waaraan meer partijen deel kunnen nemen. Dit werd per referendum besloten. Sinds 1991 bestaan er in principe vrije verkiezingen. Maar de verkiezingen in 1992, 1997 en 2003 werden door de oppositie geboycot omdat die geen vertrouwen had in een eerlijk verloop ervan. Er is een senaat en een parlement met 72 leden. Islamistische politieke partijen zijn bij wet verboden.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA