Thailand Pass (QR) aanvragen


Wanneer u op reis gaat naar Thailand heeft u voor vertrek de Thailand Pass QR code nodig.

Wij helpen u graag bij de aanvraag van de Thailand Pass. De aanvraag kan volledig in het Nederlands. U kunt de aanvraag online invullen, digitaal per e-mail indienen of u kunt een afspraak maken en de aanvraag bij ons kantoor te Naaldwijk doen. Indien u de aanvraag op ons kantoor doet, kunnen wij de benodigde scans voor u maken.


Optie 1 - Thailand Pass online aanvragen:

Optie 2 - Thailand Pass via e-mail aanvragen:
 • Vul deze digitaal in en sla het PDF bestand op.
 • Verstuur het ingevulde formulier samen met de documenten naar info@visumplus.nl in 1 e-mailbericht.


Optie 3 - Thailand Pass bij ons op kantoor te Naaldwijk aanvragen:
 • Bel voor een afspraak tijdens onze openingstijden naar 0174 642 804
 • Neem de benodigde documenten mee op de dag van uw afspraak. Wij maken de scans voor u.


De aanvraag van de Thailand Pass QR code kost € 55,- euro incl. BTW per persoon. Ook voor reizigers met de Thaise nationaliteit. Let op, dit bedrag is alleen voor de aanvraag van de Thailand Pass. Indien u ook een visum voor Thailand wil aanvragen, ga dan naar de Thailand informatiepagina voor een aanvraag van een visum incl. de Thailand Pass.

Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij u per e-mail een factuur toe samen met een betaallink. Deze kunt u betalen met iDeal of creditcard. Indien u uw aanvraag bij ons op kantoor doet kunt u pinnen of contant betalen.


Vereiste documenten

 

 • Duidelijke scan van uw paspoort
Dit betreft een scan van de pagina met uw pasfoto en persoonsgegevens. Let op, geen gegevens afschermen.

 • Duidelijke scan van uw visum 
Niet nodig wanneer u via de "Visa Exemption" naar Thailand reist. (maximaal verblijf is dan 30 dagen). Indien uw reis langer is dan 30 dagen, moet u vooraf een visum aanvragen. Van het visum is dan een scan vereist. De visumaanvraag kunnen wij ook voor u verzorgen, kijk voor meer informatie op de Thailand pagina.

 • Uw internationale vaccinatie QR code van prik 1 en prik 2. Deze kunt u downloaden via coronacheck.nl 
Deze kunt u als PDF opslaan. Indien u 3 vaccinaties heeft ontvangen, dan de QR bewijzen van alle 3 de prikken meesturen. Niet van toepassing wanneer u voor 10 dagen in quarantaine gaat.

 • Boekingsbevestiging (betaald) van het AQ of SHA+ hotel voor 1 nacht. Incl. de betaling voor de PCR test. 
Indien Test and Go, voor 1 nacht een AQ of SHA+. Een overzicht kunt u hier vinden: AQ hotels of SHA+ hotels. Zie onderstaand de opties en eisen wanneer u voor het Sandbox Programma of de 10 dagen quarantaine kiest.

 • Engelstalige verklaring van een ziektekostenverzekering met dekking van minimaal 50.000 US Dollar, geldig voor uw gehele verblijf in Thailand. 
De meeste Nederlandse verzekeraars zetten dit bedrag niet expliciet in de verklaring. Dit is 100% vereist. U kunt hiervoor een verzekering afsluiten bij o.a. OOM verzekeringen of AXA (Engelstalig, maar vaak fors voordeliger). Er zijn nog vele andere, voornamelijk Thaise maatschappijen waar u deze verzekering kunt afsluiten. (Let op: een verklaring waarin staat dat de dekking ongelimiteerd is, kan niet gebruikt worden.) N.b. indien u de Thaise nationaliteit heeft, heeft u geen verzekeringsverklaring nodig. 

 • Vliegticket van de heenreis
Dit is het eenvoudigste voor u aanvraag. Wij hebben voornamelijk nodig: Uw vertrekdatum, aankomstdatum in Thailand, plaats van aankomst en het vluchtnummer.


Heeft u nog vragen of wilt u uw persoonlijke situatie bespreken, neem dan contact met ons op!


Onderstaand vindt u de regeling voor reizen naar Thailand per 1 november 2021.


Reizen naar Thailand


reizen naar Thailand vanaf 1-11-2021:

Alle type visa worden uitgegeven. 

Na het verkrijgen van uw visum moet er ook een Thailand Pass QR code aangevraagd worden. Dit verzorgen wij ook voor u en zit bij de servicekosten in. Hou er rekening mee dat de ambassade beperkt geopend is en dat de verwerking in totaal langer is. Doordat ook de Thailand Pass aangevraagd moet worden.

Ook wanneer u zelf een visum heeft aangevraagd of naar Thailand reist met de visa exemption (max. verblijf 30 dagen) dan heeft u ook een Thailand Pass QR code nodig. Dit kunnen wij ook los voor u verzorgen. Zie de informatie bovenaan deze pagina.

Belangrijk, wij kunnen op maandag 8-11 voor de laatste keer nog aanvragen indienen bij de ambassade. Daarna kunnen er geen visa aangevraagd worden totdat eind november het online systeem actief is. Meer details volgen later!

N.b. eind november zal de ambassade overgaan naar een online systeem voor de visumaanvragen. Meer details hierover volgen zodra deze bekend zijn.

De nieuwe regeling voor reizen naar Thailand per 1-11-2021:
 • Wanneer u volledig bent gevaccineerd hoeft u nog maar 1 nacht te verblijven in een AQ of SHA+ hotel om de uitslag van de RT-PCR test af te wachten. Zodra de negatieve uitslag er is bent u vrij om te gaan waar u wil. Lees de onderstaande voorwaarden goed door.

 • Indien u niet of nog niet volledig bent gevaccineerd moet u minimaal 10 dagen in quarantaine in een AQ hotel.

Met ingang van 1 november 2021 gelden de volgende regels om naar Thailand te kunnen reizen:

Vaccinatie:

Optie 1:
 • U bent volledig gevaccineerd voor COVID-19 met een van de goedgekeurde vaccins.
 • U heeft alle voorgeschreven dosissen van het vaccin ontvangen.
 • U heeft de laatste prik minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland ontvangen. 
Optie 2:
 • U heeft COVID-19 gehad en heeft binnen 3 maanden na herstel 1 goedgekeurde vaccinatie ontvangen.
 • U heeft de laatste prik minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland ontvangen.
Uitzondering hierop is voor kinderen onder de 12 jaar die nog niet volledig gevaccineerd zijn en samen met hun volledig gevaccineerde ouders reizen. Deze doen automatisch mee met de quarantaine regels waar de ouders onder vallen.

De geaccepteerde vaccins zijn:

CoronaVac, AstraZeneca, Covishield, Comirnaty of Pfeizer - BioNTech, Janssen of Janssen/Ad26.COV2.S, Moderna, Sinopharm vaccine of COVILO, Sputnik V.


Verblijf voordat u naar Thailand reist:

 • U moet 21 aansluitende dagen in Nederland hebben verbleven voordat u naar Thailand reist. (of in een van de geselecteerde gebieden, deze kunt u hier inzien.)

Na het verkrijgen van uw visum:

Moet de Thailand Pass aangevraagd worden minimaal 7 dagen voor vertrek. Indien u als toerist voor het de visa exemption gaat, hoeft u alleen de Thailand Pass aan te vragen. Dit kunnen wij los voor u verzorgen.

Wanneer de Thailand Pass aanvraag goedgekeurd is, ontvangt u de Thailand Pass QR code. Welke vereist is om Thailand in te reizen.

N.b. Reizigers met een geldige CoE kunnen deze nog gebruiken.


Reizen naar Thailand:

 • U moet direct landen op de plaats van bestemming in Thailand. U mag niet overstappen binnen Thailand. De eerste plaats van aankomst is dus waar u 1 nacht in een AQ of SHA+ hotel moet verblijven en de uitslag van de RT-PCR test moet afwachten.
 • Enige uitzondering hierop is reizigers die naar Ko Samui gaan. Deze mogen een overstap maken in Bangkok (BKK) naar Samui Airport (USM). En dit mag alleen met de daartoe aangewezen vluchten, namelijk PG5125 en PG5171 uitgevoerd door Bangkok Airways.

Accommodatie in Thailand:
 • U moet vooraf uw AQ of SHA+ hotel boeken voor minimaal 1 nacht. 
 • De RT-PCR test moet gedaan worden in het hotel op de dag van aankomst.
 • Zodra de negatieve uitslag er is, bent u vrij om te gaan waar u wenst.

Een overzicht van de AQ hotels vindt u hier. Het overzicht van SHA+ hotels vindt u hier.

Medische verzekering:
 • U moet een Engelstalige verklaring hebben met dekking voor Medische kosten voor minimaal 50.000 US Dollar.
 • De verklaring moet minimaal de gehele periode dekking van uw verblijf

Let op
, dit bedrag is het vereiste minimum voor een toeristenvisum, zakenvisum of visa exemption. Wanneer u een visum voor langer verblijf aanvraagt, zoals een Non-Immigrant O, O-A, of een STV dan gelden er andere eisen aan de verzekering. Deze vindt u terug in het overzicht van de betreffende visa.

Wanneer u de Thaise nationaliteit heeft, is de verzekering niet vereist.

RT-PCR test voor vertrek naar Thailand:
 • U moet een negatieve RT-PCR test uitslag hebben voordat u naar Thailand vertrekt.
 • Deze moet binnen de 72 uur zijn gedaan voordat u naar Thailand reist.

Indien u niet (volledig) gevaccineerd bent:
 • U kunt ook naar Thailand reizen, maar u moet voor minimaal 10 dagen in quarantaine in een AQ hotel.
Direct aanvragen of voor meer informatie, zie Thailand - Landeninformatie

Thailand Pass (QR) aanvragen


Thailand Pass
Met ingang van 1 november moet iedere reiziger naar Thailand voor vertrek een Thailand Pass QR code aanvragen. 

Dit betreft reizigers uit de geselecteerde "Low risk" landen. Een overzicht kunt u hier inzien. Nederland is een van de landen. Ook reizigers met de Thaise nationaliteit die naar Thailand reizen moeten een Thailand Pass aanvragen.

Vraag nu eenvoudig uw Thailand Pass QR code in het Nederlands aan. U ontvang de QR code per e-mail.
De Thaise overheid adviseert om dit minimaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen. Maar vaak kan deze ook een stuk sneller gereed zijn, dit is situatie afhankelijk. De aangegeven verwerkingstijd is 3 tot 7 werkdagen.

De Thailand Pass QR code is geldig voor 3 dagen vanaf de op de QR code aangegeven aankomst datum. 
VisumPlus is een visumbemiddelingsbureau. Wij verzorgen visa, document legalisaties en reis-gerelateerde diensten. Met al meer dan 10 jaar ervaring dragen wij zorg voor een soepele afhandeling van uw aanvragen en ontzorgen wij u waar mogelijk. VisumPlus is niet verbonden aan een overheidsinstelling. Indien u uw Thailand Pass zelf wil aanvragen zonder onze servicekosten, kunt u dit doen via tp.consular.go.th. Wanneer u zelf uw aanvraag doet, kunnen wij u geen ondersteuning bieden. 

Heeft u naast de Thailand Pass ook een visum voor Thailand nodig? Bezoek dan onze Thailand informatiepagina.CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
Tijdelijk aangepast: 09:00 - 13:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA