Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

Egypte
Egypte

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor Egypte kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor Egypte en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Het toeristenvisum is verkrijgbaar als Single- en Multiple Entry visum met een geldigheid van 3 maanden vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 3 maanden.

Het zakenvisum is verkrijgbaar als Single- en Multiple Entry visum met een geldigheid van 3 maanden vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 3 maanden

De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer 5 werkdagen, spoed in 1 werkdag is niet meer mogelijk.

Visa on arrival


Er bestaat een mogelijkheid om het visum voor Egypte bij aankomt te kopen. De prijs verschilt per luchtvaartmaatschappij (basisprijs van de immigratiedienst is $ 20,- USD). Hiervoor moet u bij aankomst wel in de rij en u heeft geen zekerheid dat u het visum ook daadwerkelijk krijgt toegewezen. Het is dus raadzaam het visum vooraf in Nederland aan te vragen.

Let op, met ingang van 15 mei 2015 moet iedere reiziger die niet met een touroperator een groepsreis boekt vooraf een visum aanvragen! U kunt dan niet meer een visum bij aankomst kopen. Reis u zelfstandig, boekt u zelf uw tickets? Start dan aan de linkerzijde direct uw visumaanvraag!

De maximale verblijfsduur met een Visa on Arrival is 30 dagen.Ambassade / Consulaat


Ambassade Egypte  
Badhuisweg 92  
2587 CL Den Haag  
070 354 20 00/45 35  
Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte is een staat in het noordoosten van Afrika. Het land omvat ook het schiereiland Sinaï, dat geografisch bij Azië wordt gerekend. Egypte grenst aan de Middellandse Zee in het noorden, de Gazastrook en Israël in het noordoosten, de Rode Zee in het oosten, Soedan in het zuiden en Libië in het westen.

Egypte heeft een oppervlakte van 1.001.450 km² en ruim 83 miljoen inwoners. Van de bevolking woont een groot deel in de vruchtbare omgeving van de Nijl, die ook wel de 'levensader van Egypte' wordt genoemd. Hoewel de Nijlvallei en -delta slechts ongeveer 5,5 procent van de totale oppervlakte omvatten, woont hier bijna de gehele bevolking en bevinden zich er de grote steden, zoals Caïro, de hoofdstad en grootste stad, en Alexandrië. Grote delen van de rest van het land worden bedekt door woestijnen als de Sahara.

De geschiedenis van Egypte is bijna even lang als die van de mensheid zelf; het Oude Egypte was een van de vroegste beschavingen ter wereld en is in het huidige Egypte nog terug te zien in de vorm van enkele beroemde bouwwerken, zoals de sfinx en de piramiden van Gizeh en de archeologische sites rond Luxor.

Egypte is een semipresidentiële republiek en bezette in 2009 de 123e plaats in de index van de menselijke ontwikkeling van de VN. Internationaal gezien is Egypte lid van onder meer de VN, de WTO en de Arabische Liga, waarvan het hoofdkantoor zich in Caïro bevindt.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: (0174) 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA