Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

China
China

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor China kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor China en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


L visum voor toeristen-, S visum voor privé- en familiebezoek is er als single of double entry visum. Dit visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur voor aanvragers met de Nederlandse nationaliteit is 30 dagen per entry. (De ambassade van China geeft geen 60 of 90 dagen visa meer uit)

L Groepsvisum (Elektronisch) voor toeristen. Dit visum is voor minimaal 2 personen. De aanvraag gaat volledig online en u hoeft uw paspoort niet in te leveren. De Vertrekdatum mag niet eerder dan over 15 dagen zijn op het moment van de aanvraag. U ontvangt 10 dagen voor vertrek een digitale kopie van het visum en een trackingnummer van het originele visumdocument. Let op: De digitale kopie is niet geldig om mee te reizen. U dient met het originele visum te reizen. U ontvangt de originele visumdocumenten twee tot drie werkdagen later via DHL Express. U kunt de status van uw verzending altijd volgen via de DHL website. 

M visum voor zakelijk bezoek is er als single, double en multiple entry visum. Het single entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte, het double entry visum is 3 of 6 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte en het multiple entry visum is 6 of 12 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur voor aanvragers met Nederlandse nationaliteit is 30 dagen per entry.(De ambassade van China geeft geen 60 of 90 dagen visa meer uit)

Z visum voor werk is single entry. Dit entry visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte, met een maximale verblijfsduur van 30 dagen.De verblijfsduur wordt in China omgezet, meestal naar 1 jaar Multiple Entry.

F of X visum voor studie, Dit visum krijgt de geldigheid zoals vermeld in de officiële uitnodiging van het Chinese Ministerie van Onderwijs. Let op: dit visum is alleen geschikt voor het volgen van een studie niet voor een stage!

De verwerkingstijd bij de ambassade is vanaf de afspraakdatum 4 werkdagen, spoed in 3 of 2 werkdagen is ook mogelijk. Let op, de ambassade van China een afsprakensysteem ingevoerd voor het indienen van visumaanvragen. Afspraken kunnen niet voor dezelfde dag gemaakt worden. Houdt u hier rekening mee bij het indienen van uw visumaanvraag.

Indien u meerdere stempels / visa van Turkije in uw paspoort heeft is het mogelijk dat u voor een kort persoonlijk interview moet langskomen. In dat geval is de verwerkingstijd langer. 


Vingerafdrukken


Per 17 december 2019 moet u bij het indienen vingerafdrukken afgeven.

Gedeponeerde vingerafdrukken blijven 5 jaar geldig (paspoort afhankelijk), zodat wij volgende aanvragen weer kunnen behandelen zonder dat u persoonlijk langs hoeft te komen. De verschijnplicht geldt niet voor reizigers van onder de 14 en boven 70 jaar.

Maak gebruik van onze Meet & Greet service om uw aanvraag zo eenvoudig en vlot mogelijk te laten verlopen. Na ontvangst van uw documenten nemen wij contact met u op om de afspraak voor de vingerafdrukken in te plannen. Let er op dat u hier “incl. Meet & Greet service” selecteert bij service type. Wij begeleiden u dan persoonlijk tijdens het indienen van de aanvraag en het afgeven van de vingerafdrukken.
Zakelijke uitnodiging China


Voor het aanvragen van een M zakenvisum voor China is altijd een uitnodigingsbrief + Business License vereist. VisumPlus kan deze voor u verzorgen.

Wanneer u van deze service gebruik wenst te maken kiest u dan bij visum type voor "Zakelijk Incl. Uitnodiging via VisumPlus". De verwerkingstijd voor de aanvraag van de Chinese business uitnodiging is 4 á 5 werkdagen, daarna gaat de verwerkingstijd in voor de visumaanvraag.

Meer informatie over de uitnodigingen vindt u hier.72/144 uur visumvrije transit


In een aantal geselecteerde steden is het mogelijk visumvrij te verblijven wanneer u op doorreis bent. Dit is dus niet van toepassing wanneer u Europa - China - Europa vliegt.

72 uur visumvrije transit mogelijk in: Chongqing, Harbin, Xi'an, Guilin en Changsha.

144 uur visumvrije transit mogelijk in: Beijing, Tianjin, Shanghai, Shenyang, Dalian, Nanjing, Hangzhou, Shijiazhuang, Qinhuangdao, Chengdu, Wuhan, Xiamen, Qingdao, Kunming en Guangzhou.

Er is enige onduidelijkheid hoe de verblijfsduur berekend moet worden. Het is het veiligst om gerekend vanaf de aankomst tijd niet de 72 of 144 te verscheiden. 

Voor alle andere en/of langere reizen naar China is een visum vooraf vereist, deze kan VisumPlus voor u verzorgen.

De volgende nationaliteiten komen in aanmerking voor een 72 of 144 uur visumvrije transit, klik hier.Ambassade / Consulaat


Ambassade China    Consulaire dienst
Willem Lodewijklaan 10                                                    Maanweg 174
2517 JT Den Haag   2516 AB Den Haag
nl.china-embassy.org   bio.visaforchina.org

Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio's Hongkong en Macau. In 1950 werd Tibet door de Volksrepubliek China geannexeerd en in 1997 en 1999 werden respectievelijk de voormalige Britse kolonie Hongkong en de voormalige Portugese kolonie Macau als speciale bestuurlijke regio bij de Volksrepubliek China gevoegd.

Tibet visum


Voor reizen naar Tibet is naast een Chinees visum nog een speciale vergunning nodig: de Tibet Permit. Deze vergunning geeft je niet alleen toegang tot Tibet maar is ook nodig bij het aanschaffen van een vliegticket naar Lhasa. Wil je ook buiten Lhasa in de Tibet Autonomous Region (TAR) reizen, dan moet je naast de Tibet Permit ook de zogenaamde Aliens’ Travel Permit aanschaffen (en de Military Permit als je naar militair gevoelige locaties binnen de TAR wilt reizen). Deze vergunningen samen worden in de volksmond ook wel het Tibet visum genoemd.

De Tibet Permit kan alleen in China worden aangevraagd en een aanvraag kan alleen gedaan worden bij het boeken van een tour bij een officieel geregistreerd Chinees reisbureau. Veel reisbureaus zullen je verplichten bij hen de tour te reserveren voordat ze bereid zijn een Tibet Permit te verschaffen. Overigens zijn twee personen al voldoende om te spreken van een tour. De Alians’ Travel Permit (en de Military Permit) is pas verkrijgbaar na aankomst in Tibet bij een reisorganisatie aldaar. Het Tibet Permit moet minstens 10 dagen voor aankomst in Lhasa aangevraagd worden en in ieder geval geregeld zijn voor aankomst in Lhasa. De kosten van de vergunning bedragen tussen de 5 en 10 Euro.

Let op! Het wordt geadviseerd om bij aanvraag van het China visum niet uw reisplannen naar Tibet te vermelden. Het komt voor dat uw aanvraag om deze reden afgewezen wordt door de ambassade.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: 0174 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA