Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

China
China

Visum nodig? | Ja


Alle soorten visa voor China kunt u gemakkelijk online aanvragen bij VisumPlus. Aan de linkerkant van deze pagina kunt u het gewenste visum selecteren, waarna u een overzicht krijgt met de visumvereisten en de kosten. Op deze pagina vind u een overzicht van alle soorten visa voor China en de bijbehorende vereisten.

Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!Geldigheid & Verwerkingstijd


Het zakenvisum, toeristenvisum en privévisum is er als Single & Double Entry visum. Dit visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 30 of 60 dagen. In sommige gevallen in een verblijfsduur van 90 dagen mogelijk.

Het Multiple Entry visum (Alleen zakenvisum) is ook mogelijk met een geldigheid van 6 maanden of 1 jaar vanaf de dag van uitgifte. De maximale verblijfsduur is 30, 60 of 90 dagen per entry.

Het werkvisum is Single Entry. Dit visum is 3 maanden geldig vanaf de dag van uitgifte. De verblijfsduur wordt in China omgezet, meestal naar 1 jaar Multiple Entry.

De verwerkingstijd bij de ambassade is 4 werkdagen, spoed in 3 of 2 werkdagen is ook mogelijk.
Let op, indien dit uw eerste visum voor China is; is het mogelijk dat de verwerkingstijd langer is.Zakelijke uitnodiging


Voor het aanvragen van een zakenvisum is altijd een uitnodiging vereist. VisumPlus kan deze ook voor u verzorgen.

Wanneer u van deze service gebruik wenst te maken kunt u de uitnodiging samen met uw visum aanvragen. U kiest dan voor "Zakelijk Incl. Uitnodiging via VisumPlus".
De verwerkingstijd voor de aanvraag van de Chinese business uitnodiging is 4 á 5 werkdagen.

Meer informatie over de uitnodigingen vindt u hier.72 uur visa vrij verblijf


Met ingang van 1 januari 2013 is er voor de steden Beijing en Shanghai een 72 uur visa vrij regeling voor reizigers met een geldig paspoort van een van de 51 landen. Toeristen die in het bezit zijn van geldige tickets en eventueel een geldig visum voor het volgende land, kunnen bij Beijing Capital International Airport, Shanghai Hongqiao International Airport of Pudong International Airport een aanvraag doen voor een transit zonder visum. Dan kunt u maximaal 72 uur in een van deze twee steden verblijven. Dit is alleen mogelijk bij een doorreis (transit). Dus niet wanneer u na deze 72 uur weer terug naar Nederland vliegt.

Voor alle andere reizen is een visum vereist, deze kan VisumPlus voor u verzorgen.

De volgende nationaliteiten komen in aanmerking voor een 72 uur visum vrije transit, klik hier.Ambassade / Consulaat


Ambassade China    Consulaire dienst
Willem Lodewijklaan 10                                                   
Rijswijkseweg 60
2517 JT Den Haag   2516 EH Den Haag
nl.china-embassy.org   www.visaforchina.org

Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio's Hongkong en Macau. In 1950 werd Tibet door de Volksrepubliek China geannexeerd en in 1997 en 1999 werden respectievelijk de voormalige Britse kolonie Hongkong en de voormalige Portugese kolonie Macau als speciale bestuurlijke regio bij de Volksrepubliek China gevoegd.

Tibet visum


Voor reizen naar Tibet is naast een Chinees visum nog een speciale vergunning nodig: de Tibet Permit. Deze vergunning geeft je niet alleen toegang tot Tibet maar is ook nodig bij het aanschaffen van een vliegticket naar Lhasa. Wil je ook buiten Lhasa in de Tibet Autonomous Region (TAR) reizen, dan moet je naast de Tibet Permit ook de zogenaamde Aliens’ Travel Permit aanschaffen (en de Military Permit als je naar militair gevoelige locaties binnen de TAR wilt reizen). Deze vergunningen samen worden in de volksmond ook wel het Tibet visum genoemd.

De Tibet Permit kan alleen in China worden aangevraagd en een aanvraag kan alleen gedaan worden bij het boeken van een tour bij een officieel geregistreerd Chinees reisbureau. Veel reisbureaus zullen je verplichten bij hen de tour te reserveren voordat ze bereid zijn een Tibet Permit te verschaffen. Overigens zijn twee personen al voldoende om te spreken van een tour. De Alians’ Travel Permit (en de Military Permit) is pas verkrijgbaar na aankomst in Tibet bij een reisorganisatie aldaar. Het Tibet Permit moet minstens 10 dagen voor aankomst in Lhasa aangevraagd worden en in ieder geval geregeld zijn voor aankomst in Lhasa. De kosten van de vergunning bedragen tussen de 5 en 10 Euro.

Let op! Het wordt geadviseerd om bij aanvraag van het China visum niet uw reisplannen naar Tibet te vermelden. Het komt voor dat uw aanvraag om deze reden afgewezen wordt door de ambassade.Vaccinatieadvies


U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

Sluitingsdagen


Voor een actueel overzicht van eventuele consulaire sluitingsdagen kijkt u op onze nieuwspagina.


CONTACT

Postadres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Bezoekadres:
Slotenmakerstraat 39
2672 GC NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
KLANTENSERVICE

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Telefonisch maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Tel: (0174) 64 28 04
E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina
SOCIAL MEDIA