Start visumaanvraag
Landeninformatie

Kies uw bestemming:

Werelddeel:

Land:

Weergeven

China
China

Visum nodig? | Ja


VisumPlus verzorgd nog alleen e-visa, voor deze bestemming zijn verschillende mogelijkheden. 

  • e-Business visa Shanghai. Visa on Arrival voor een single entry bezoek aan Shanghai van maximaal 30 dagen. Momenteel niet verkrijgbaar
  • Toeristen groep visum. Minimaal 2 personen die samen reizen. Geldig voor heel China!

Passen de visa die wij kunnen verzorgen niet bij uw reis, dan heeft u een regulier visum voor China nodig. Voor de aanvraag van een regulier visum waarbij u uw paspoort en alle documenten fysiek moet afgeven en naar het Chinese consulaat moet om uw vingerafdrukken op afspraak te laten afnemen; hebben wij een samenwerking met Visumdienst Breda.

Start aan de linker zijde direct uw visumaanvraag voor China!
 
 Geldigheid & Verwerkingstijd


De grote voordelen van zowel het Groepsvisum als het e-Business visum zijn:

  • Alles gaat digitaal, u hoeft niet uw paspoort en andere documenten in te leveren / op te sturen.
  • Geen wachttijd voor een afspraak bij het Chinese consulaat.
  • U hoeft niet in persoon naar het consulaat om vingerafdrukken af te geven
L Groepsvisum (Elektronisch) voor toeristen. Dit visum is voor minimaal 2 personen. De aanvraag gaat volledig online en u hoeft uw paspoort niet in te leveren. Aankomst mag in iedere plaats in China zijn. De Vertrekdatum mag niet eerder dan over 15 dagen zijn op het moment van de aanvraag. U ontvangt 10 dagen voor vertrek een digitale kopie van het visum en een trackingnummer van het originele visumdocument. Let op: De digitale kopie is niet geldig om mee te reizen. U dient met het originele visum te reizen. U ontvangt de originele visumdocumenten twee tot drie werkdagen later via DHL Express. U kunt de status van uw verzending altijd volgen via de DHL website. 

e-Business visa Shanghai | Visa on arrival voor een zakelijk bezoek aan Shanghai is er het e-Business visum. Dit visum is 1x entry voor een bezoek van maximaal 30 dagen. U moet hiervoor een uitnodiging hebben van een bedrijf uit Shanghai. De verwerkingstijd is slecht 5 werkdagen of 3 werkdagen met de spoedprocedure! U hoeft uw paspoort niet af te geven. U hoeft niet langs het consulaat om vingerafdrukken af te geven. U hoeft geen 10 pagina's lang formulier in te vullen. En u ontvangt het visum per e-mail!

Ambassade / Consulaat


Ambassade China    Consulaire dienst
Willem Lodewijklaan 10                                                    Maanweg 174
2517 JT Den Haag   2516 AB Den Haag
nl.china-embassy.org   bio.visaforchina.org

Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio's Hongkong en Macau. In 1950 werd Tibet door de Volksrepubliek China geannexeerd en in 1997 en 1999 werden respectievelijk de voormalige Britse kolonie Hongkong en de voormalige Portugese kolonie Macau als speciale bestuurlijke regio bij de Volksrepubliek China gevoegd.

Tibet visum


Voor reizen naar Tibet is naast een Chinees visum nog een speciale vergunning nodig: de Tibet Permit. Deze vergunning geeft je niet alleen toegang tot Tibet maar is ook nodig bij het aanschaffen van een vliegticket naar Lhasa. Wil je ook buiten Lhasa in de Tibet Autonomous Region (TAR) reizen, dan moet je naast de Tibet Permit ook de zogenaamde Aliens’ Travel Permit aanschaffen (en de Military Permit als je naar militair gevoelige locaties binnen de TAR wilt reizen). Deze vergunningen samen worden in de volksmond ook wel het Tibet visum genoemd.

De Tibet Permit kan alleen in China worden aangevraagd en een aanvraag kan alleen gedaan worden bij het boeken van een tour bij een officieel geregistreerd Chinees reisbureau. Veel reisbureaus zullen je verplichten bij hen de tour te reserveren voordat ze bereid zijn een Tibet Permit te verschaffen. Overigens zijn twee personen al voldoende om te spreken van een tour. De Alians’ Travel Permit (en de Military Permit) is pas verkrijgbaar na aankomst in Tibet bij een reisorganisatie aldaar. Het Tibet Permit moet minstens 10 dagen voor aankomst in Lhasa aangevraagd worden en in ieder geval geregeld zijn voor aankomst in Lhasa. De kosten van de vergunning bedragen tussen de 5 en 10 Euro.

Let op! Het wordt geadviseerd om bij aanvraag van het China visum niet uw reisplannen naar Tibet te vermelden. Het komt voor dat uw aanvraag om deze reden afgewezen wordt door de ambassade.


Vaccinatieadvies

U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum.

Vandaar dat VisumPlus samenwerkt met Thuisvaccinatie.nl, meer informatie vindt u hier.

CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA