Start visumaanvraag
NIEUWS

MEDICATIE MEENEMEN NAAR THAILAND

Wanneer u medicatie meeneemt naar Thailand, let dan op de volgende richtlijnen:

Voorgeschreven medicijnen die niet onder de gecontroleerde medicijnen vallen: Ze worden waarschijnlijk geclassificeerd als medicijnpreparaten volgens de Drug Act B.E. 2510. Een patiënt onder behandeling van medicijnen uit die categorie mag medicijnen vervoeren voor persoonlijk gebruik in een hoeveelheid die niet groter is dan 90 dagen voorgeschreven gebruik. Dergelijke medicijnen vallen echter onder de verantwoordelijkheid van het Bureau of Drug Control, Thai FDA. U kunt dat kantoor rechtstreeks raadplegen door een e-mail te sturen naar de directeur van het Bureau of Drug Control: drug@fda.moph.go.th (dit proces kan tot 10 werkdagen in beslag nemen)


Voorgeschreven medicijnen die verdovende middelen/psychotrope stoffen bevatten: Als reizigers voorgeschreven medicijnen meebrengen naar Thailand, moeten reizigers kunnen aantonen dat deze zijn voorgeschreven door de arts of een vergelijkbare gekwalificeerde en geregistreerde persoon. Het wordt aanbevolen om een brief te verkrijgen waarin wordt bevestigd dat de voorgeschreven medicijnen strikt om medische redenen zijn voorgeschreven. Het wordt geadviseerd om de brief bij de reizigers te houden wanneer ze door veiligheidscontroles gaan (bijvoorbeeld op luchthavens). Reizigers die van plan zijn ze naar Thailand te brengen, moeten dit eerst controleren. Voor de lijst van gecontroleerde verdovende middelen onder de Thai Narcotics wetgeving klik hier.

Voor de vergunning / permit voor reizigers die verdovende middelen naar/uit Thailand vervoeren. Bezoek permitfortraveler.fda.moph.go.th.

Een infographic met de te volgen stappen voor reizen met medicatie naar Thailand vind u hier.

Voor alle informatie over visa voor Thailand bezoek de Thailand informatiepagina.
NIEUWS
BESTE BESTEMMINGEN MEI
Beste reistijd | Beste bestemmingen voor de maand mei 
lees meer
IMMIGRATIEDIENST INDONESIË GESLOTEN IN APRIL 2024
De immigratiedienst van Indonesië is gesloten van 8 t/m 15 april. 
lees meer
INDIA 30 DAGEN TOERISTENVISUM IN PRIJS VERLAAGD
De immigratiedienst heeft de prijs voor een 30 dagen toeristenvisum tijdelijk in prijs verlaagd 
lees meer
Meer nieuws
CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA