Cuba Toeristenkaart

Toeristenkaart voor Cuba aanvragen

Eenvoudig uw Toeristenkaart voor Cuba online aanvragen in het Nederlands en betalen met iDeal of Creditcard? Vraag dan snel en eenvoudig uw Toeristenkaart voor Cuba aan via VisumPlus met onderstaand formulier.

De toeristenkaart is geldig vanaf het moment van aankomst in Cuba. De verblijfsduur is 90 dagen (eenmalig verlengen met 90 dagen is mogelijk). Let op: indien u via de Verenigde Staten naar Cuba reist kunt u deze toeristenkaart niet gebruiken!

Voor hulp bij het invullen van uw visumaanvraag kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@visumplus.nl.


Cuba Toeristenkaart | v.a. € 42,-

Datum aankomst in Cuba

Open the calendar popup.
Zie de uitleg aan de linkerzijde van de pagina

Type Toeristenkaart 


Verzendmethode

Verzendmethode: wanneer u meerdere toeristenkaarten besteld, selecteer dan bij alle opvolgende de gratis optie.


Afleveradres

Naam ontvanger

Straatnaam en huisnr.

Postcode

Woonplaats

E-mailadresVul per persoon dit formulier in. Voor het afrekenen kunt u kiezen voor "Nog een visumaanvraag" om meerdere personen toe te voegen. Selecteer de betaalde verzendmethode alleen bij het eerste formulier en kies bij de overige de gratis optie. De toeristenkaarten van 1 bestelling worden naar 1 adres verzonden via UPS.

Bevestiging

Ik bevestig dat ik akkoord ga met de algemene voorwaarden. Deze kunt u altijd inzien op onze website.

Cuba
Cuba

Visum nodig? | Ja


Voor toeristische reizen heeft u een toeristenkaart nodig. Deze besteld u eenvoudig online. U ontvangt de toeristenkaart(en) via UPS thuis. Start aan de linkerzijde direct uw aanvraag!
 Geldigheid & Verwerkingstijd


Voor toeristen wordt een toeristenkaart uitgegeven, dit is een los kaartje. Dus geen sticker of stempel in uw paspoort. De toeristenkaart is onbeperkt geldig en geeft recht op een eenmalig verblijf in Cuba van 90 dagen. 

Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn wanneer u Cuba verlaat. 

Wanneer u langer in Cuba wil verblijven dan kunt u eenmalig het visum met 90 dagen verlengen. Dit doet u bij het immigratiekantoor in elke provinciestad.

Vergeet niet om uw ticket mee te nemen dat bewijst dat u het land gaat verlaten en een bewijs dat u in een hotel verblijft. De kosten en verwerkingstijd van de verlenging kunt u opvragen bij het immigratiekantoor. Hou er rekening mee dat de verlening enige tijd kan kosten.

Let op, wanneer u vanuit Amerika direct naar Cuba vliegt gelden er andere regels. U heeft dan een Roze Toeristenkaart nodig. Lees hieronder meer informatie over de Roze Toeristenkaart. De kosten voor de Roze Toeristenkaart zijn hoger dan voor de reguliere (groene) toeristenkaart.

De levertijd van een toeristenkaart 3 tot 5 werkdagen.
Cuba ToeristenkaartDe toeristenkaart ontvangt u blanco thuis per post. Deze dient u zelf in te vullen. Let bij het invullen op de volgende punten:

  • Gebruik alleen een zwarte of blauwe kleur pen, krassen en/of verbeteringen zijn niet toegestaan.
  • Vul alle gegevens in zoals deze exact vermeld staan in het paspoort.
  • Achternaam alleen zoals dikgedrukt in het paspoort. (Dus geen verwijzingen naar e.v. / w.v.
  • Alle voornamen zoals in het paspoort.
  • Het paspoortnummer vindt u in de rechterbovenhoek van het paspoort. Deze bestaat uit 9 karakters en begint zo goed als altijd met de letter “N”.
  • Als u een Nederlands paspoort bezit is uw nationaliteit “Dutch”.

Voorbeeld:

Toeristenkaart Cuba


Bij aankomst in Cuba scheurt de douane 1 deel van uw toeristenkaart af. Het 2de deel dient u goed te bewaren. Daar u deze bij het verlaten van Cuba moet kunnen tonen. Cuba Roze ToeristenkaartReist u direct vanuit Amerika naar Cuba dan gelden er andere regels. Wanneer u vanuit Amerika naar Cuba vertrekt heeft u, ongeacht uw nationaliteit, een ander visum nodig. Zodra u reist vanuit Amerika, zijn alle regels met betrekking tot reizen naar Cuba vanuit de VS van toepassing, ongeacht of u Amerikaan of Nederlander bent.

Er zijn twee soorten visa voor Cuba, de groene en de roze. Voor vertrek vanuit Amerika heeft u het roze visum nodig. 

Wanneer u de Amerikaanse nationaliteit heeft moet u altijd het roze visum te hebben. Het maakt niet uit vanuit welk land u vertrekt. Voor personen die niet de Amerikaanse nationaliteit hebben, is het roze visum alleen nodig wanneer u direct vanuit de de Verenigde Staten naar Cuba reist.

Voorbeeld:

Roze Toeristenkaart Cuba


Bij aankomst in Cuba scheurt de douane 1 deel van uw toeristenkaart af. Het 2de deel dient u goed te bewaren. Daar u deze bij het verlaten van Cuba moet kunnen tonen. Ambassade / ConsulaatAmbassade Cuba   Consulaat Cuba
Scheveningseweg 9                                                    Conradstraat 18E-7-154
2517 KS Den Haag   3013 AP Rotterdam
Geen website beschikbaar   www.cubadiplomatica.cuVaccinatie adviesVerplichte vaccinaties
Voor Cuba zijn geen verplichte vaccinaties.

Aanbevolen vaccinaties
Voor Cuba is het aanbevolen u te laten vaccineren voor: DTP en Hepatitis A.

Malaria
In Cuba is geen Malaria aanwezig. 

Thuisvaccinatie
Als u op reis gaat is het belangrijk dat u goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Via Thuisvaccinatie kunt u zich laten adviseren en vaccineren wanneer u het uitkomt. Ook in de avond en in het weekend.
Cuba, formeel de Republiek Cuba (Spaans: República de Cuba), is een land in het Caribisch Gebied, bestaande uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ruim 4000 kleinere eilanden. Cuba wordt in het noorden begrensd door de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan, in het oosten door de Windward Passage, in het zuiden door de Caribische Zee en in het westen door de Straat Yucatán.

Het land is sinds de revolutie van 1959 officieel een marxistisch-leninistische staat en wordt sinds april 2018 bestuurd door Miguel Diaz-Canel, secretaris-generaal van de Communistische Partij van Cuba. Het land is opgedeeld in vijftien provincies en één speciale gemeente: het eiland Isla de la Juventud..


CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA