Start visumaanvraag
NIEUWS

BESTE BESTEMMINGEN | APRIL

Wil je in april op vakantie, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? Ontdek welke landen als beste reistijd april hebben.

Vietnam
Van december tot half april is de beste reistijd voor een rondreis Vietnam. Het is dan nergens regenseizoen en minder heet dan in andere maanden. In het noorden is de warmste periode mei t/m september, tot de 40°C. Het is dan ook het meest regenachtig. Hoger in de bergen is het koeler. In het zuiden en de centrale hooglanden is het het hele jaar door warm. Behalve in de bergen zakt de temperatuur niet onder de 20°C., in de warmste maanden gaat het kwik naar de 40°C. Augustus t/m november is de periode van hevige stormen en tyfoons. Voor Vietnam is een e-visa vereist, klik hier voor meer informatie over het visum voor Vietnam.

Nepal
Of je nu een trektocht wilt maken door het indrukwekkende Himalaya-gebergte, neushoorns wilt spotten in Chitwan National Park of de tempels in de Kathmandu-vallei wilt bekijken: aprl is een goede maand om Nepal te ontdekken. Je reist dan midden in het droge seizoen. De zon schijnt volop en in de bergen is het aangenaam warm. De perfecte periode voor een trektocht door het Annapurna-gebergte of naar het Mount Everest Basecamp. Voor Nepal is een e-visa vereist, klik hier voor meer informatie over het visum voor Nepal.

Cuba 
Een reis naar Cuba is een stap terug in de tijd. Wandelen door de straten van Havana en het kleurrijke Trinidad. Ontdekt de groene tabaksvallei van Viñales. April valt in het droge seizoen en dat maakt deze maand een goede reisperiode. Weinig regen, volop zon: ideaal voor sightseeing en relaxen op de witte, Cubaanse stranden. Voor Cuba is een toeristenkaart vereist, klik hier voor meer informatie over de toeristenkaart voor Cuba.

Suriname 
Het droge seizoen begint in Suriname in februari. Je ontloopt dan de regenachtige periodes en tegelijkertijd is de grootste hitte nog niet begonnen. April is ook de ideale maand voor een bezoek aan Suriname. Voor Suriname is een e-visa of de Entry Fee vereist, klik hier voor meer informatie over het visum en de Entry Fee voor Suriname.

Tanzania
De temperatuur in deze maanden varieert, maar je kunt uitgaan van een gemiddelde dagtemperatuur van ongeveer 23 tot 25°C. De ‘lange’ regentijd valt in april en de eerste helft van mei. In deze maanden van het jaar valt dus de meeste regen. Je kunt echter prima op safari in Tanzania gaan. Houd echter wel rekening met hevige regenbuien. De regen zorgt er daarentegen voor dat de natuur frisser en groener wordt. Door het hoge gras is het voor de dieren weliswaar gemakkelijk om zich te verstoppen, maar de concentratie aan dieren is hoog in het park. In deze periode waarin de natuur weelderig groen is, zijn er volop mogelijkheden het gevarieerde dierenleven van de Serengeti te bewonderen. De regentijd is tevens laagseizoen en dat betekent dat er in deze periode minder bezoekers in het nationaal park zijn. Het voordeel hiervan is dat de prijzen in het algemeen lager en de safaribelevenissen ‘intiemer’ zijn. Voor Tanzania is een e-visa vereist, klik hier voor meer informatie over het visum voor Tanzania.

Andere populaire bestemmingen in de maand april zijn:

NIEUWS
BESTE BESTEMMINGEN MEI
Beste reistijd | Beste bestemmingen voor de maand mei 
lees meer
IMMIGRATIEDIENST INDONESIË GESLOTEN IN APRIL 2024
De immigratiedienst van Indonesië is gesloten van 8 t/m 15 april. 
lees meer
INDIA 30 DAGEN TOERISTENVISUM IN PRIJS VERLAAGD
De immigratiedienst heeft de prijs voor een 30 dagen toeristenvisum tijdelijk in prijs verlaagd 
lees meer
Meer nieuws
CONTACT

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@visumplus.nl

Meer informatie via de:
Contactpagina

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
SOCIAL MEDIA